Skocz do zawartości
IGNORED

Szukam głośnika do Tannoy Mercury V4

krzysiaq

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,

Niestety niedawno spotkała mnie przykra rzecz, przygarnięty kotek w ramach wdzięczności :) rozwalił mi głośnik niskotonowy w Tannoy Mercury V4, a dokładnie to w każdej kolumnie jeden z głośników ma uszkodzenia. Na zdjęciu przedstawiam ten najbardziej uszkodzony.

Serwis EIC zażyczył sobie za wymianę jednego głośnika wraz z robotą 550 zł brutto, dodam że 1 sztuka kolumny kosztuje 999 brutto, ...nie muszę dodawać ze chciałbym docelowo wymienić dwa głośniki. Gdybym tylko mógł zakupić jedną sztukę kolumny to już jestem do przodu a zyskuję jeszcze obudowę wraz ze zwrotnicą, stąd uważam że wołając ode mnie 550 za głośnik z wymianą to lekka przesada. Najbardziej boli to, że głośniki mają raptem 2 miesiące.

Niestety mimo moich próśb, żeby serwis odsprzedał mi sam głośnik a ja wymienię we własnym zakresie dostałem odpowiedź odmowną.

Czy ktoś wie może, czy i gdzie taki głośnik mogę nabyć z pominięciem serwisu? Oczywiście oryginał. Musi jakaś firma to produkować przecież EIC skądś zamawia. I czy może ktoś orientuje się jak się dobrać do głośnika? Wydaje mi się że trzeba jakoś zdjąć ten metalowy pierścień.

Bardzo dziękuje za pomoc.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na e--yu miewają same zawieszenia ,Wklep markę i hasło "foam".Musisz znac wymiar.

Ukryta Zawartość

ew

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Podklej go lekko od spodu, szkoda wymieniać głośnik przez taką błachostkę!

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Wiem że błahostka, poza wizualną kwestią nie słychać różnicy żadnej w dźwięku. Najgorsze jest to, że kocur nie odpuszcza głośnikom więc zdecydowałem się na wystawienie ich na allegro.

W moim gabinecie, gdzie na szczęście kocur nie ma wejścia, mam już stereo więc nie mam potrzeby posiadania dwóch.

• 10 miesięcy później...

Witam,

Czy nadal jestes zainteresowany kupnem jednego glosnika Tanoy Mercury V4? Akurat mam ten glosnik na zbyciu, ten sam kolor. Ma tylko troche obity rog, ale poza tym wszystko w porzadku. Mialem zamiar go wyrzucic, ale jesli komus sie przyda, tym lepiej.Mieszkam w Londynie. Daj znac.Italia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.