Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie źródło do Radmora 5102-TE i ZG40C

kujon6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum.

Mam sprzęt taki jak w tytule, do tej pory odtwarzałem na nim pliki FLAC z komputera z Audigy 2 (złote gniazdka;). Chciałbym dokupić jakiś odtwarzacz strumieniowy + ewentualnie DAC (bez tego chyba się nie obejdzie), żeby nie bawić się w ciągłe odpalanie komputera do słuchania muzyki. Wkurza mnie szum wentylatorków, niestety.

Czy takie coś ma sens? Chodzi mi po głowie głównie Squeezebox i Beresford (niestety fundusze niewielkie), a te 2 skrzynki podłączyć do Radmora.

Proszę o podpowiedzi

Zależy jaki Squeezebox, Duet po analogu gra przeciętnie ale Touch na zmodowanym sofcie już całkiem nieźle.

Nie ma też co cudować z drogim źródłem przy Radmorze i ZG40C ;)

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Połączenie Squeezebox z zewnętrznym przetwornikiem to dobry wybór przy określonym i ograniczonym budżecie. Rzeczywiście w takim systemie Beresford sprawdzi się idealnie. Ewentualnie posłuchaj także Pro-Ject DAC Box Fl.

Alternatywnie natomiast możesz zastosować bardzo dobry odtwarzacz strumieniowy Pioneer N-30. Urządzenie pod względem finansowym będzie niewiele różniło się od systemu Squeezebox / DAC, będzie brzmiało równie dobrze, zaoszczędzisz natomiast na kablu cyfrowym, będziesz miał jeden segment. Zapoznaj się z recenzją N-30 na stronach magazynu - http://www.klub.audiostereo.pl/artykuly/pioneer-n-30-art261.html

Zapraszam na odsłuchy, w przypadku pytan służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

czolgista778: nie chcę z kolei doprowadzić do takiej sytuacji, żeby w przypadku wymiany Radmora i ZG na coś lepszego źródło ograniczało następców tego zacnego sprzętu :)

Niestety jak na razie muszę się z wstrzymać z wzmacniaczem i kolumnami.

Q21: ten pionek jest całkiem ciekawy. Chyba jego też rozważę. Z ciekawości jeszcze: ile kosztuje dobry kabel cyfrowy? Bo niestety nie siedzę w tematyce audio na tyle, żeby orientować się na jakie zwracać uwagę parametry itp...ale powoli nabywam wiedzę. Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.