Skocz do zawartości
IGNORED

Przejściówka - wtyk bananowy ------ odizolowany przewód głóśnikowy .

czester15.30

Rekomendowane odpowiedzi

Czy są takie przejściówki innych firm ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czy są przejściówki do samodzielnego zarobienia dobranym przez siebie kablem głośnikowym ?

Może są przejściówki na widełki ?

Chodzi mi o to , żeby podłączyć kable głośnikowe zarobione bananami pod gniazda nie akceptujące wtyków bananowych ,a ogółnie jeszcze nie wiem , czy w ewentualnym przyszłym wzmacniaczu można podłączyć widełki .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Użytkownicy+

Są przejściówki, ale sprzedaje się je w kompletach. Nie dokupisz osobno nakładanych widełek, bo każdy robi nieco inne zakończenia i nie będą pasować. Najczęściej, jest zakończenie z gwintem i przykręcasz banana, lub widły.

To co podałeś w linku, to szpilka. Takie zakończenia, stosuje się najczęściej na wysokie tony (raczej stosowało się). W bi-wiringu, szpilki miałem na wysokie, a banany na niskie tony. W bananach były otwory w poprzek wtyku, gdzie można było wetknąć szpilkę na wcisk. Było to wyjście awaryjne, jeśli kolumny nie miały podwójnych gniazd. Dawno już nie widziałem takich zakończeń.

Rozumiem ,rozwiązanie to demontaż wtyków bananowych ( raczej nie zdecyduje się na to , gdyż wtyki są zarobione porządnymi termokurczliwymi koszulkami ) , lub kupno używanych kabli .

Raczej to drugie rozwiązanie .

• Użytkownicy+

Koszulka termokurczliwa, kosztuje grosze... łatwiej sprzedać i kupić inne ? Przemyśl jeszcze zmianę terminali, na coś normalnego :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.