Skocz do zawartości
IGNORED

Zakup sieciówki, czy jest sens ?

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Hej.

Moj obecny sprzet to Dac lite 60 + Yaqin mc-110b( w sumie jeszcze nie dotarl ) monitor audio rs1.

Pytanie czy do tego konfigu jest sens kupowac sieciowke , czy tez dwie. Czy uslysze roznice, i ile musialbym wydac .

Dzieki.

https://www.audiostereo.pl/topic/92719-zakup-sieci%C3%B3wki-czy-jest-sens/

U mnie DAC potrzebuje i to zdecydowanie sieciówki na Yaqinie nie słyszę różnicy.

Tranzystor to ciemna strona mocy... strzeżcie się jej... I nie dajcie się zwieść, jakoby mocniejsza była... bo jest tylko szybsza... łatwiejsza... a przez to pociągająca tak bardzo... Podczas gdy jasna, lampowa strona trudna jest... cięższa... wyrzeczeń licznych wymaga... ale bać się jej nie musicie... by Twonk

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -

Idź do sklepu ze sprzętem wypożycz sobie jakieś kable (trzeba miec równowartość na kaucję) albo do znajomego (wtedy bez kaucji) i sprawdź. Innej metody nie ma. Jeśli uznasz, że efekty są warte nakładów kupujesz, jeśli nie to albo sprawdzasz inne sieciówki albo dajesz sobie spokój i masz kasę na inne zakupy.

Ja przy okazji poszukiwania głośników miałem okazję przekonać się o wpływie sieciówki na dźwięk w salonie audio. Wypożyczyłem taką samą do domu i różnice pomiędzy kablem z zestawu a sieciówką za 2500 były znikome więc sobie odpuściłem narazie zakup.

Jak będzie u Ciebie musisz się sam przekonać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

kable glosnikowe :

Ukryta Zawartość

a czincze :

Ukryta Zawartość

Chincze kupione w chinach za 400Y, chyba ze sa jeszcze takie same podobne.

Wszystko kupowane na slepo, jak byla opcja kupic za 30-50% ceny to czemu mialem nie skorzystac :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Użytkownicy+

Dobrze koledzy radzą. Wypożycz i sam sprawdź. Niedrogi i dobry kabel to Vincent. Nowy kosztował ok. 300zł, pewnie ok. połowy tego, trzeba dać za używkę.

Kable ic i głośnikowe są ok, o ile są ...ok. Pytanie czy nie są to podróbki.

Nie masz innego wyjścia jak wypożyczenie kabla i sprawdzenie czy warto, czy nie warto. Niektóre systemy są minimalnie wrażliwe na okablowanie. A czasem po prostu mało wrażliwi są posiadacze sprzętu. A historii o wyższości jednych kabli nad drugimi nie słuchaj..

• Użytkownicy+

Palton,sieciówka Vicka używka 300-400 zł za połowę jak piszesz nie kupi:)

Okablowany miałem system zasilającymi Vickami,ładny kabel jest...

Możliwe ... miałem Vicka z 5 lat temu, wtedy kosztował ok 300zł (330zł ?), za 200, można było dostać używkę. Myślałem, że od tego czasu ceny spadły ... nie śledzę tego. Są jeszcze podstawowe Neele, ale moim zdaniem wpływ jest kiepski. Podobnie Supra i najtańsze AQ ... Jeszcze za czasów starego dystrybutora Tary, można było dostać fajny kabel, w dobrej cenie. Sprzedawali go na metry, w konfekcji kosztował 1700zł, z metra wychodził bez jedynki z przodu. Teraz mam 4 niedrogie sieciówki (każda inna) od kolegi, ale czasu brak na testy.

Mogę się wtracic ?

A co polecacie nie przesadnie drogiego z listwy zasilającej ? Bedzie podpiety Yaqin 100 , DAC Young , transport (denon DVD 1940) i netbook Toshiba 10.1" + 2TB 3.5" . Powiedzmy 4-5 wejść .

SBT bedzie podpiety na nowym zasilaczu od Tomanka do gniazda w ścianie .

Na co zwracać uwagę przy wyborze ?

Maciej

• Użytkownicy+

Mogę się wtracic ?

A co polecacie nie przesadnie drogiego z listwy zasilającej ? Bedzie podpiety Yaqin 100 , DAC Young , transport (denon DVD 1940) i netbook Toshiba 10.1" + 2TB 3.5" . Powiedzmy 4-5 wejść .

SBT bedzie podpiety na nowym zasilaczu od Tomanka do gniazda w ścianie .

Na co zwracać uwagę przy wyborze ?

Maciej

Ja mam sun leiste. Chodzą po ok 400-500zł, nawa ok. 1000zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) masz link do recki. U mnie spowodowała mniejsze ograniczenia w basie i trochę gładszy dźwięk. Zmiany nie były duże, ale za tą kasę warto.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.