Skocz do zawartości
IGNORED

Sprzęcik grający do pokoju :)

Energy_Drink

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich , zamierzam wkrótce wydać swoje fundusze na sprzęt grający do pokoju . A więc tak chcę kupić wszystko osobno kolumny amplituner itp. itd. wydać na to chcę ok. 2.500 zł jak da rade mniej też się nie obrażę . Konkretnie interesują mnie żeby ten sprzęt wyciągał to co najlepsze z muzyki , maksymalnie dwie kolumny , subufer , amplituner czy tam wzmacniacz , do tego chciałbym jeszcze gramofon i jakiś odtwarzać i możliwość też podłączenia do tego sprzętu oczywiście komputera . Jestem zielony w tych sprawach więc pisze tutaj o pomoc , jakie opcje wybrać korzystnie dla mnie smile.png Bardzo bym prosił o pomoc i podsyłanie linków z wybranymi przez was zestawami , za pomoc bardzo dziękuję smile.png

https://www.audiostereo.pl/topic/92744-sprz%C4%99cik-graj%C4%85cy-do-pokoju/

Żeby sprzęt "wyciągał co najlepsze" to posiadane 2500 zainwestuj w dobry interkonekt i kable głośnikowe.

Jeśli masz drukarkę to kabel USB już posiadasz, nie warto wydawać kasy na inny.

No co? Od czegoś trzeba zacząć.

Reszta sprzętu w miarę dopływu gotówki.

Zawsze możesz na nas liczyć - doradzimy!

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Raczej z tej odpowiedzi to nic się nie dowiedziałem , wiadomo że 2500 zł to jest nic jak dla was ale też nie chcę nie wiem jakiego sprzętu , albo samych kabli za 2500 tyś. zł . Za tą kasę nie wyciągnę dobrego dźwięku ale mi starczy tak maks. do 3 tyś zł maksymalnie bym dał radę zainwestować w sprzęt więc proszę o jakąś pomoc .

Doktorku, zapomniałeś o bardzo ważnej rzeczy, o kablu sieciowym ! Tylko nie wiem czy po kupnie głośnikowego i sygnałowego zostanie na coś sensownego. No nic, jak kolega kupi w/w to z sieciówką doradzimy !

Kolumny Usher S-520 do tego wzmacniacz nie amplituner może być jakiś NAD np.C326BEE wszystko używki.Zmieścisz się w 2500zł bez problemu kable sobie podaruj tzn kup najtansze.

PS.Koledzy proszę się nie wyśmiewać:)

Akurat wpływ sieciówki słyszę tak samo mocno, jak wpływ kabla USB... :)

Więc w moim "projekcie budżetowym" miejsca na sieciówki i kable USB ni ma.

A kolega sam sobie winien, bo sformułował pytanie w ten a nie inny sposób.

Jeśli ktoś zna miejsce, gdzie za max. 2500 zeta można kupić komplet sprzętu, który "wyciąga co najlepsze", to ja bym poprosił o adres, bo sam bym chętnie w takim miejscu pobuszował.

Jestem w stanie wyobrazić sobie przyzwoicie grający zestaw na elementach używanych za ok 2500, ale euro.

Jeśli natomiast budżet jest nieprzekraczalny to nie potrafię nic sensownego doradzić.

Potrzebujemy:

1/ Żródła, czyli do plików to komp + DAC lub komp + karta wewnętrzna dobrej klasy

2/ wzmaka stereo

3/ kolumn głosnikowych

4/ ew. kabla digital coax, a na pewno interkonektu i kabli głośnikowych

Nie wiem - nie jestem Houdini, ani nie pracuję w Erze.

Ale spróbujmy:

1/ Załóżmy, że komp już mam i kabel USB też, kolega chyba ma, bo napisał nam na listę... Więc sam DAC to np. Musical Fidelity V-DAC II, cena 240€, zostało nam 1500 zeta

2/ wzmak znalazłem używany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 140€, myślę że gość puści za 125, czyli mamy 500 zeta, zostało 1000 na kolumny

3/ za (w przeliczeniu) 679 złotych znalazłem takie głośniki

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

4/ zostało 250 zł na głośnikowe i interkonekt. Styknie! :)

Ufffffff - jednak da się za 2500 coś sensownego poskładać.

I tylko wzmak używka - reszta nówki z papierami i gwarancjami!

I... kurka, to powinno razem fajnie zagrać! :)

Oczywiście to wersja optymistyczna bo przecież trzeba jeszcze pokryć koszty transportu.

Jednak bym doradzał mimo wszystko używane rzeczy brać z UK - tam trudniej wdepnąć na minę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Akurat wpływ sieciówki słyszę tak samo mocno, jak wpływ kabla USB... :)

Więc w moim "projekcie budżetowym" miejsca na sieciówki i kable USB ni ma.

A kolega sam sobie winien, bo sformułował pytanie w ten a nie inny sposób.

Jeśli ktoś zna miejsce, gdzie za max. 2500 zeta można kupić komplet sprzętu, który "wyciąga co najlepsze", to ja bym poprosił o adres, bo sam bym chętnie w takim miejscu pobuszował.

Jestem w stanie wyobrazić sobie przyzwoicie grający zestaw na elementach używanych za ok 2500, ale euro.

Jeśli natomiast budżet jest nieprzekraczalny to nie potrafię nic sensownego doradzić.

Potrzebujemy:

1/ Żródła, czyli do plików to komp + DAC lub komp + karta wewnętrzna dobrej klasy

2/ wzmaka stereo

3/ kolumn głosnikowych

4/ ew. kabla digital coax, a na pewno interkonektu i kabli głośnikowych

Nie wiem - nie jestem Houdini, ani nie pracuję w Erze.

Ale spróbujmy:

1/ Załóżmy, że komp już mam i kabel USB też, kolega chyba ma, bo napisał nam na listę... Więc sam DAC to np. Musical Fidelity V-DAC II, cena 240€, zostało nam 1500 zeta

2/ wzmak znalazłem używany

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) za 140€, myślę że gość puści za 125, czyli mamy 500 zeta, zostało 1000 na kolumny

3/ za (w przeliczeniu) 679 złotych znalazłem takie głośniki

Ukryta Zawartość

4/ zostało 250 zł na głośnikowe i interkonekt. Styknie! :)

Ufffffff - jednak da się za 2500 coś sensownego poskładać.

I tylko wzmak używka - reszta nówki z papierami i gwarancjami!

I... kurka, to powinno razem fajnie zagrać! :)

Oczywiście to wersja optymistyczna bo przecież trzeba jeszcze pokryć koszty transportu.

Jednak bym doradzał mimo wszystko używane rzeczy brać z UK - tam trudniej wdepnąć na minę.

"Wyciąga co najlepsze" w swojej klasie sprzętu:)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam, 2500pln to jakies 500funta wiec ja mam NVA-250£, DacMagic,-150£(3 wejscia np. komp, TV, konsola PS3), Focal 705v(nowki) 150£ to 550 wiec troche poza budzetem, Kable to juz groszowa sprawa - glosnikowe zwykla miedz drut 1,5mm2, USB kolega juz ma wiec pozostaje IC, bez szalenstw pare zlotych.

Nie wyciaga tego co w muzyce jest najlepsze ale jak na pierwszy zestaw chyba moze byc i na poczatek przygody lub choroby audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.