Skocz do zawartości
IGNORED

Składam mój pierwszy zestaw- prosze o porady

mopan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jako ze bardzo dużo słucham postanowiłem zainwestować w zestaw stereo. Słucham głównie muzyki elektronicznej (np. Daft Punk, Royksopp itp.), rocka, trochę filmowej. Nie interesuje mnie sprzęt do klasycznej, instrumentalnej. Co do ogólnych preferencji to nie lobie ''szczebioczącej'' góry. Lubie raczej ciepłą barwę ale bez przesady, zaznaczony bas

Trochę się już rozejrzałem i na razie zastanawiam się nad Cambridge Azur 650a, wiem ze CA to raczej ostrzej niż cieplej wiec dla złagodzenia i dodania basu możne Roth Oli 40 (ponoć grają fajnie a nie pustoszą portfela)

Zastanawiam się tez nad jaki9ms wzmacniaczem Xindak (może A-06?) lub Advance Acoustic (np. MAP105), ale wydaje mi się ze CA daje więcej możliwości (można np podpiąć Ipoda).

Co o tym myślicie??

Na wzmak i głośniki chciałbym wydać do 4tys. Nad CD będę się zastanawiał później.

Zaznaczam ze jestem raczej amatorem.

Witaj,

a może warto zainteresować się zestawem opartym na wzmacniaczu NAD C326BEE i kolumnach Tonsil Pulse. Zestaw powinien satysfakcjonować Ciebie pod względem brzmieniowym i spokojnie zagra w pomieszczeniu do 25m2 (nie podałeś wielkości pomieszczenia).

Zapraszam do lektury krótkiego opisu podobnego zestawu - http://www.audiostereo.pl/zestaw-stereo-na-poczatek-recenzja_92623.html

oraz na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Gość

(Konto usunięte)

Witam serdecznie wszystkich forumowiczów.

Jako ze bardzo dużo słucham postanowiłem zainwestować w zestaw stereo. Słucham głównie muzyki elektronicznej (np. Daft Punk, Royksopp itp.), rocka, trochę filmowej. Nie interesuje mnie sprzęt do klasycznej, instrumentalnej. Co do ogólnych preferencji to nie lobie ''szczebioczącej'' góry. Lubie raczej ciepłą barwę ale bez przesady, zaznaczony bas

Trochę się już rozejrzałem i na razie zastanawiam się nad Cambridge Azur 650a, wiem ze CA to raczej ostrzej niż cieplej wiec dla złagodzenia i dodania basu możne Roth Oli 40 (ponoć grają fajnie a nie pustoszą portfela)

Zastanawiam się tez nad jaki9ms wzmacniaczem Xindak (może A-06?) lub Advance Acoustic (np. MAP105), ale wydaje mi się ze CA daje więcej możliwości (można np podpiąć Ipoda).

Co o tym myślicie??

Na wzmak i głośniki chciałbym wydać do 4tys. Nad CD będę się zastanawiał później.

Zaznaczam ze jestem raczej amatorem.

można dobrać cały zestaw łącznie z cd, za cenę jaką podajesz, ale jak chcesz podłączać jakieś ipody, to szukaj, szukaj.

jak chcesz coś z iPodem to sprawdź zestaw Trinity + OLi 30

http://rms.pl/wzmacniacze/fatman-trinity-%E2%80%93-test-recenzja-opinie

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Witam,

Również słucham tego typu elektroniki i moim zdaniem Nad będzie zdecydowanie lepszy do tego gatunku. Potrafi dużo więcej wyciągnąć z głośników. Optymalnie dobrym zestawem powinien być NAD 326 z Monitorami Audio MR6

Monitory mają dużo przyjemnego dla ucha basu, jest on dynamiczny i nadąża za każdym rodzajem elektroniki, ( Ja często słucham na tych kolumnach nawet drum and base'u )

Jakąś alternatywą są również głośniki Dali Concept 6 - Nie bywała jak na ten przedział cenowy szczegółowość, bardzo dobrze zgrywają się z nadem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jakąś alternatywą są również głośniki Dali Concept 6 - Nie bywała jak na ten przedział cenowy szczegółowość, bardzo dobrze zgrywają się z nadem.

To prawda, ale basu tam tyle co na lekarstwo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.