Skocz do zawartości
IGNORED

Pomoc w wyborze

batnam

Rekomendowane odpowiedzi

Witam Szanownych Państwa

Jako całkowity laik będę bardzo wdzięczny za pomoc w doborze zestawu do 3000 PLN.

Do czego będzie wykorzystywany:

25% muzyka (wszelkiego rodzaju elektronika, i ta lekka i ta mocniejsza, a także hip-hop)

40% tv i filmy

35% PS3 (gry)

Pokój 23 m2 + 8,7m2 aneks kuchenny bezpośrednio za plecami kanapy - mniej więcej układ litery T (przy czym salon stanowi górną część litery T ) wszędzie na podłodze gres.

Wysokość pomieszczenia - 2,5 m

Źródła dźwięku - PS3, turbodekoder N, iPod, komputer (fajnie gdyby wzmacniacz/ampli miał DLNA i możliwość odtwarzania plików FLAC oraz radia internetowego).

Będę bardzo wdzięczny za pomoc doświadczonych kolegów!

Z góry dziękuję!

https://www.audiostereo.pl/topic/92831-pomoc-w-wyborze/

szukaj Onkyo 509 + kolumny

jak dobrze coś upatrzysz to i z subem się zmieścisz w 3.000zł ( mowa o tańszych kolumnach , ale sub nadrobi w kinie basem )

Onkyo 509 odtworzy Flac , ma DLNA , ma radio internetowe , wyjście audio na drugą strefę , 2+2 wejścia optycze/coaxial

https://www.audiostereo.pl/topic/92831-pomoc-w-wyborze/#findComment-2428398
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

"Namowy" (raczej dość dobrze argumentowane) sprzedawcy, a i owszem były - przyznaję, że trochę na pewno wpłynęły na mój wybór, ale siedziałem, odsłuchiwałem... może można było lepiej - nie wiem, wiem natomiast, że to co słyszę w domu podoba mi się i nie narzekam :)

audiofilem nie jestem, więc bardzo subtelnych różnic na tą chwilę wychwycić nie jestem w stanie, a jakość tego co słyszę na tą chwilę cieszy mnie niezmiernie :)

Pewnie przy kolejnych już zakupach tego typu będę bogatszy w doświadczenia, osłucham się ze swoim zestawem i będę już wiedział co mnie drażni, czego brakuje, itp :)

HDMI mają zarówno n-ka, jak i PS3, jak i wszystkie inne sprzęty, które podłączyłem (oczywiście oprócz iPod'a, ale do tego mam Airplay, który działa bez zarzutu jak na tą chwilę) :)

https://www.audiostereo.pl/topic/92831-pomoc-w-wyborze/#findComment-2451428

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.