Skocz do zawartości
IGNORED

Denon cx3 - jakie kolumny?

Philipsbox

Rekomendowane odpowiedzi

Kupiłem Denona cx3 i poszukuję do niego odpowiednich kolumn (kable głośnikowe qed 400, rca QED Signature Audio S). Pokój w którym będę słuchał muzyki ma z 20 metrów. Muzyka którą słucham jest bardzo zróźnicowana. Od klasyków Pink Floyd, Led Zeppelin, King Crimson, Doors, po Kate Bush, PJ Harrvey, coś ostrzejszego Deadmau5, Kanye West. Reasumując rock, pop, jazz, rap, i dobre łupanie (dedmau5, Alpha Twins (hard style). Nie będę ukrywał, że łupanie i rap w dużo mniejszej ilości. Ciężko jest dokładnie sprecyzować czego słucham bo mam ogromną kolekcję płyt i w każdym gatunku muzycznym wyszukam coś ciekawego. Na cx3 zdecydowałem się bo gra cieplej aniżeli inne modele których słuchałem. Dodam, że mam gramofon i właśnie ciepłe granie sprawiło , że padło na cx3. Denona odsłuchiwałem na Quadach 12l2 i Dali ikon 6mk2. Monitory vs kolumny podłogowe. Szczerze mówiąc wolę wstawić monitory, niż kolumny podłogowe ale nie jest to konieczność. Odczucia mieszane. Dali wypadły lepiej w The xx (nisko zeszły), quady wypadły w tym teście gorzej. Co do detaliczności to nie wiem które lepiej. Nie jestem też szpecem w opisywaniu dźwięku jaki się wydobywa (ubrać to w słowa). Czekam na propozycję. Każde zaproponowane kolumny postaram się przesłuchać.

https://www.audiostereo.pl/topic/92920-denon-cx3-jakie-kolumny/

Witaj,

biorąc pod uwagę szczegóły z Twojego opisu, zwróciłbym uwagę na kolumny Opera Prima Linea Classica, które w połączeniu z Twoją elektroniką zapewnią ciepło, muzykalność oferując dobry, niski i świetnie kontrolowany bas. Alternatywnie posłuchałbym jednego z modeli kolumn Spendor lub ATC - to zupełnie inna szkoła brzmienia - bardziej studyjne, dokładne, naturalne. Bardzo bezpiecznym i dobrym połączeniem z Twoim systemem są kolumny Tannoy - im wyższa seria tym lepiej, jednak nie niżej niż Revolution. Zależy jednak co szukasz, pozostają Ci wyłącznie odsłuchy.

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Dziękuję za odpowiedź. Postaram się poszukać we Wrocławiu tych modeli i udać się na odsłuch. Dzisiaj słuchałem dali helicon 300, do tej pory mój faworyt (niestety 10 tys. zł.), ale chylę czoła przed tymi kolumnami. Gość w salonie o dziwo pierwszy raz słyszał o cx3, ale sam nie mógł uwierzyć jak ten sprzęt dobrze gra z tą parą kolumn. Czekam na kolejne propozycję.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.