Skocz do zawartości
IGNORED

Brak dźwięku z PC przez amplituner na TV i w głosnikach amplitunera

mikimouse

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem:

Brak dzwieku przy polaczeniu PC (Toshiba Satellite) + amplituner (Yamaha RX-A1010) + TV (LCD Sony KDL). Obraz jest. Przy polaczeniu TV + PC wszystko gra.

Co to moze byc, proszę o pomoc. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. pozdro

Witam

Mam taki problem:

Brak dzwieku przy polaczeniu PC (Toshiba Satellite) + amplituner (Yamaha RX-A1010) + TV (LCD Sony KDL). Obraz jest. Przy polaczeniu TV + PC wszystko gra.

Co to moze byc, proszę o pomoc. Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi. pozdro

Powiedz prosze jakimi kablami masz to popodlaczane ? I nie chodzi mi o firme :) Sprawdz czy nie podlaczyles czegos do powiedzmy wyjscia a powinno byc do wejscia .

• 3 tygodnie później...

podlaczone jest prawidlowo wszystko przez hdmi, czarna magia dla mnie nie moge spac przez to ustrojstwo. dodam ze przy polaczeniu Sony PlayStation + amplituner + TV przez HDMI wszystko gra jak nalezy tak samo w przypadku Nokia N8 + amp+ TV. tylko ten PC + amp + TV = brak dzwieku, obraz jest.

w ustawieniach pc wlaczam na Cyfrowe urządzenie wyjsciowe (HDMI), moj system operacyjny to Windows Vista.

kto kolwiek cos wie lub slyszal - pomocy.

podlaczone jest prawidlowo wszystko przez hdmi, czarna magia dla mnie nie moge spac przez to ustrojstwo. dodam ze przy polaczeniu Sony PlayStation + amplituner + TV przez HDMI wszystko gra jak nalezy tak samo w przypadku Nokia N8 + amp+ TV. tylko ten PC + amp + TV = brak dzwieku, obraz jest.

w ustawieniach pc wlaczam na Cyfrowe urządzenie wyjsciowe (HDMI), moj system operacyjny to Windows Vista.

kto kolwiek cos wie lub slyszal - pomocy.

Podaj więcej informacji. Złącze HDMI znajduje się na płycie głównej, grafice, w karcie dźwiękowej, jaki model urządzenia itp. Napisanie, że przy połączeniu z PC nic nikomu nie mówi.

• 8 miesięcy później...

wogole to jest niezła jazda z tym wszystkim ale najpierw odpowiem na pytanie: no więc gdy podczepiam komp do ampli bez tv to dzwieku nie ma.

ale odkryłem dzisiaj cos nowego a mianowicie:

mam 7 wejsc hdmi w ampli i dwa wyjscia w tym jedno arc, do tej pory mam podpiete tak że pod wejscie 1 mam wpiety dekoder vectry i wszystko hula jak nalezy. do 2 gniazda podpinalem laptopa i obraz byl jak żyleta tylko dzwieku brakowalo a dzisiaj cos mnie tknelo i podpialem lapka do gniazda nr 3 i o dziwo uslyszalem dzwiek ale tylko z programów typu winamp a jezeli chodzi o youtube to dzwieku juz brak. czarna magia normalnie ale pracuje nad tym caly czas. acha wyjscie z ampli do tv mam jednym kablem hdmi (wyjscie ARC)

Masz prawdopodobnie bałagan z ustawieniach dźwieku, w zakładce "urządzenia do odtwarzania".

Zajrzyj tam zobacz "po czym" gra winamp a "po czym" przeglądarka z YT

"

U siebie wyłączam to czego nie używam w biosie, a reszte w tej zakładce bo czasem chaos pojawia się znikąd ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.