Skocz do zawartości
IGNORED

Na początek zakup amplitunera i głośników Yamahy... . Proszę o pomoc.

szosze

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć !! icon_smile.gif Prosiłbym o pomoc w wyborze na początek amplitunera oraz głośników. Z czasem będę chciał rozbudowywać swój sprzęt.

Amplitner koniecznie chciałbym mieć Yamahy. Głośniki również byłoby miło gdyby były z tej samej stajni. Taki sentyment icon_smile.gif

Co do budżetu... konkretna kwotą jaką obecnie posiadam jest nieistotna, ponieważ i tak pewnie mnie nie stać teraz na sam amplituner, ale chcę obrać sobie za cel konkretny sprzęt za konkretną kwotę i chętnie poczekam aż uzbiera mi się odpowiednia ilość gotówki. Cierlpiwość jest wynagradzana icon_smile.gif

A teraz kilka szczegółów, które pozwolą Wam dobrać sprzęt, który spełni moje oczekiwania icon_biggrin.gif

1) nie jestem wielkim audiofilem, żadnym wielkim znawcą dźwięku, ale zdecydowanie cenię sobie relaks przy mużyce w jakości ZNACZNIE lepszej niż ta w formacie mp3, toteż proszę bez szaleństw cenowych icon_smile.gif NAJCHĘTNIEJ widziałbym amplitunery w kwocie do 1000 zł, ale jeśli PRZYKŁADOWO - mam np. na chwilę obecną kwotę 1000 zł na sam amplituner, a dojdziemy do wniosku, że należałoby dołożyć kilka stówek (chcę mieć sprzęt na lata) to jak najbardziej jestem na tak, chciałbym po prostu zachować jakieś granice zdrowego rozsądku, Kulczykiem czy Donaldem Trumpem nie jestem icon_smile.gif

2) amplituner będę podłączał pod kino domowe (którego zakup planuję w wakacje), komputer, tv

3) z głośników będzie wydobywał się najczęściej rap, rock, trance i brzmienia dyskotekowych hitów lat '80, '90, rzadziej - jazz i klimaty heavymetalowe

4) sprzęt ustawię w pomieszczeniu o powierzchni ok. 15 metrów lub w pomieszczeniu o powierzchni ok. 20 metrów

5) chciałbym aby był to zakup na lata icon_smile.gif co nie oznacza, że mam kieszenie bez dna icon_smile.gif

6) co do stylistyki sprzętu to oczywiście wszelkie wariacje czerni i koloru srebrnego dozwolone, a co do głośników to albo w bardzo jasnym kolorze, albo bardzo ciemnym (ze wskazaniem na tą drugą opcję)

Hm... to chyba będzie wszystko... a jeśli o czymś zapomniałem to uzupłenię icon_smile.gif

Liczę na rzetelną pomoc icon_smile.gif

Po co Ci amplituner skoro bedziesz to podlaczal do kompa wiec radio mozesz miec przez internet no i po co do tego kino domowe przeciez bedziesz mial stereo ?

Jeśli chcesz odkładać na swój upragniony cel to musisz się dowiedzieć jak coś gra i czy warto w to pieniądze ładować. Takie całe zestawy np Yamahy stoją np w media markt np amplituner rx-671 i do tego kolumny NS-555 i reszta. Łącznie i tak wyniesie około 4000-5000zł. Przy tej klasie sprzętu nie wiem czy usłyszysz różnicę między mp3 a cd-audio.

Usiądź i policz ile filmów (w formacie co najmniej 5.1 - a nie torrentowym ;P) oglądałeś w poprzednim półroczu, ile to było na miesiąc.

Nawet jeśli oglądałeś to na dvd + tv.

Warto to sobie uświadomić bo dla jednego, dwóch filmów w miesiącu nie warto wchodzić w amplituner K.D.

Amplitunera K.D. nie kupisz na lata, zapomnij. Pomijam "planową śmiertelność" ale producenci dbają, żeby "co rok nowy prorok" i za kilka lat to będzie zwykły złom el. a nie kino domowe. Sorry, ale świat taki jest.

Jeśli jednak dużo oglądasz filmów 5.1 i wyżej to zostań przy kinie. Jeśli nie to za tysiaka kupisz wzmacniacz + radio, lub ampli stereo (mówię o używkach)

Yamaha - ok. Jeden lubi blondi, drugi rude. Ale kolumny Yamahy ? Lubisz garbate ??? ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.