Skocz do zawartości
IGNORED

Ktos chetny na lampe z Chin ?

caralooh_pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Przepraszam za zakladanie tego samego watku ale naprawde pasuje mi zebym kupil w 2 osoby ze 100kg.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

np:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - MS-34D cena wzmaka ponizej 1000pln

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/93191-ktos-chetny-na-lampe-z-chin/

Nie bedzie cla, ani vatu, paczka idzie na firme. Takto sam bym nie kupowal bo by mi sie nie oplacalo.

a od kiedy firmy nie placa cla i vatu,jedna wielka bzdura,

cos mi smierdzi ten deal na kilometr.

Nie bedzie cla, ani vatu, paczka idzie na firme. Takto sam bym nie kupowal bo by mi sie nie oplacalo.

Ostatnio ściagałem coś z chin na firmę i do faktury masz 4,5% cło + 23% VAT, na firmę mam tylko więcej roboty papierkowej bo musisz nr eori wyrobić. Cło + Vat płacisz od całości faktury produkt + transport.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Jak idzie 10ton i tyle jest wpisane to nikogo nie obchodzi 1 paczka 100kg. Zreszta kupowalem tak rok temu

5zl za 1kg wzrosnie koszt

To za 10 ton Ci wzrośnie 50000 pln-czy TOBIE to sie opłaca?))

Tzn. zamawiasz (lub ktoś zamawia) 10 ton czegoś, a ty (lub ktoś) dorzucasz tam gdzieś na tył kontenera 100-kilogramową paczuszkę ze sprzętem z Chin? Płacisz (lub ktoś) cło i VAT od 10 ton, ale udaje się przeflancować te 100 kg i jest super?

sprowadzanie sprzetu to nie jest taki zły pomysł. Rok temu kupiłem na ebay-u yaqiuna 10l za ok 980 zł. Z Vatem, cłem i przesyłką zapłaciłem cos ok 1300 z groszami a w naszych sklepach kosztował ok 2000 zł. Początkowo bałem sie o gwarancje ale juz mija rok i działa bez problemu.

Vat jest za calosc, ale paczka musi miec 100kg zeby mnie 1 kg wyszedl taniej. Nie wezme 100kg bo po 1 nie mam kasy, a po 2 co z tym zrobie. I tak przeciez wystawilbym aukcje na allegro zeby kupujacy mial pewnosc ze mu wysle. Niestety wzmaki dosyc ciezkie.

Ja akurat poluje na opere consonance(hurt) oraz Swans/hivi m1/m3 bo uzywane / na promocji mozna dostac za ponad polowe polskiej ceny. Wystawilem swansy, jezeli nikt nie kupi ani jednej pary nie zamowie niestety nic.

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 1 Kwietnia 2012 - to nie dział ogłoszeń
Ukryte przez Fr@ntz, 1 Kwietnia 2012 - to nie dział ogłoszeń

Ukryta Zawartość

Zapraszam do ogledniecia.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.