Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie kolumny podłogowe na zamówienie

tomii241

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie odnośnie polskich firm produkujących w małych manufakturach kolumny? Czy znacie jakieś renomowane konstrukcje wybitne pod względem wykonania i dźwięku. I czy można zamówić w tych firmach coś na własne "widzi mi się"

Które z tych firm mogą w pełni konkurować z zachodnim HIEND?

Pozdrawiam

Hej

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

pewnie uwzględni sugestię zamawiającego, ale czy to hiend - ciężko powiedzieć

w sumie to sam byłbym zainteresowany kontaktem z osobą/firmą która wykona np. projekt dużego monitora z dużym głośnikiem basowym :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grzesiu ze studia 16htz podejmuje sie roznych wyzwan i wiem ze robi konstrukcje na zamowienie.

Poza tym zawsze milo i z checia odpowiada na pytania i jest bardzo pomocny, polecam ;]

Skoro mowa o rejonach Trójmiasta to uważam, że Pan Piotr potrafi zrobić coś lepszego od SO.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pozdrawiam Mirosław Andrejuk

www.akkus.com.pl

Prowadzą też swój sklep intenetowy z akcesoriami do kolumn.

Bardzo dobry kontakt, Pan Albecki zna się na rzeczy. Ostatnio stały u nich kolumny 4 drożne wysokie na ok 2 m, o wadze ok. 150 kg/szt. na glośnikach PHL i najwyższej wstedze Raven line source, na sekcji niskotonowej dwa głosniki 30 cm wykonywane na indywidualne zamówienie. Bez watpienia mozna nazwać to hi-end.

Sent from my iPad using Tapatalk HD

Ostatnio stały u nich kolumny 4 drożne wysokie na ok 2 m, o wadze ok. 150 kg/szt. na glośnikach PHL i najwyższej wstedze Raven line source, na sekcji niskotonowej dwa głosniki 30 cm wykonywane na indywidualne zamówienie. Bez watpienia mozna nazwać to hi-end.

Też to widziałem, hi-end do ciężkiego rock'a :)))

Możesz porozmawiać też z p. Kisielem z AkustyKa, wiem, że modyfikował swoje konstrukcje pod wymagania klienta.

Czy Hi-End? Przetworniki na pewno mają taki potencjał, czy całość zagra - musisz posłuchać i ocenić.

Od wyboru do koloru.

Jak już będziesz te kolumny miał i okażą się Hi - End, to proszę abyś przedstawił drogę ich pozyskania.

Może to pomóc innym Kolegom, w podobnych sytuacjach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Na AS bardzo pozytywne wrażenie. Dobre po Polskie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Miałem okazję być na odsłuchach w FUSICu we Wrocławiu i uroczyście stwierdzam że są warte zachodu.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Na AS bardzo pozytywne wrażenie. Dobre po Polskie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Miałem okazję być na odsłuchach w FUSICu we Wrocławiu i uroczyście stwierdzam że są warte zachodu.

To ciekawe co piszesz. Większość opinii z AS na temat grajpudeł mówiła że to były kpiny i pośmiewisko.

Nawet tu na forum było wiele bardzo negatywnych opisów.

Natomiast oferta tej drugiej firmy Zeta Zero wydaje się bardzo ciekawa. Widać że gość przyłożył się do temat bo i pomysł fajny, wykonanie wyglada też dobrze i oferta szeroka.

Ktoś słuchał tych kolumn?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Z tym graniem graj pudeł to bez przesady. Kolumn nie słyszałem ale mam te przetworniki w domu od 2 lat. No i jak już kiedyś wspomniałem miłe granie za śmieszne pieniądze. Znam możliwości tych przetworników. Zapewniam że za kwotę którą żąda owa firma można lepiej. Mówimy oczywiści o sprzęcie używanym, bo nowych głośników już takich nie robią.

w sumie to sam byłbym zainteresowany kontaktem z osobą/firmą która wykona np. projekt dużego monitora z dużym głośnikiem basowym :

Ukryta Zawartość

Nie wiem czy przez podniesienie podziału już nie skopano tej kolumny

Ukryta Zawartość

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Kolumy Zeta Zero prawdopodobnie podbiją świat.

Lecz na rodzimym rynku .................wiadomo jak jest.

Chyba że Kolega Elberoth zakupi je prywatnie, wtedy podbiją i nasz rynek.

Czytając informacje o firmie nie sposób odnieść wrażenia podejścia naukowego.

Jednak na wystawie w Warszawie, odnioslem wrażenie inne.

Postaram się w tym roku będąc w Warszawie, zwrócić szczególną uwagę na te produkty.

Znam od wielu lat osobę, która prowadzi firmę o profilu ocierającym się o hi end, jest pełna zazdrości, w stosunku do oferty firmy Zeta Zero, nie wiem dlaczego.

Gość masza1968

(Konto usunięte)

Słuchałem ich na którymś AS ale grały wówczas w układzie 5.1 do jakiegoś koncertu.

W gigantycznym pomieszczeniu w Kyriadzie brzmiały rewelacyjnie.

Niestety nie słyszałem ich w normalnym pomieszczeniu (ca 30-40m) ani w układzie 2.0

Tomii241 - zależy czy pytasz z nudów czy po to żeby sobie sprawić prezent :) Jeśli to drugie i celujesz w polski najprawdziwszy hi-endowy świat to ewidentnie Ancient Audio. Hi-end pełną gębą, zarówno ideologicznie, psychologicznie, metafizycznie jak i cenowo :)

Tomii241 - zależy czy pytasz z nudów czy po to żeby sobie sprawić prezent :) Jeśli to drugie i celujesz w polski najprawdziwszy hi-endowy świat to ewidentnie Ancient Audio. Hi-end pełną gębą, zarówno ideologicznie, psychologicznie, metafizycznie jak i cenowo :)

tylko ze Tomii chce do ceny czesci dołozyc 25 % dla producenta jako jego zysky :) jak zrozumiałem i mysli ze takiego znajdzie

Słuchałem ich na którymś AS ale grały wówczas w układzie 5.1 do jakiegoś koncertu.

W gigantycznym pomieszczeniu w Kyriadzie brzmiały rewelacyjnie.

Niestety nie słyszałem ich w normalnym pomieszczeniu (ca 30-40m) ani w układzie 2.0

rok wczesniej na forum nikomu sie nie podobało z powodu basu przypomionajacegp walenie w gumowy beben , ostatnio było lepiej na wielokanałowych koncowkach ale taki efekt wszechogarnijajacego mocno energetycznego dzwieku to w kinie domowym dobry albo impreze z bunga bunga

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Istnieje prawdopodobieństwo, że w stosunku do rozmachu technologicznego firmy Zeta Zero, wiele firm można by uznać za, ocierające się o Hi End.

Jednak dla zrównoważenia wrażenia, napiszę, że widzę na doskonale naoliwionym mechaniźmie tych konstrukcji także rysy.

To tylko z tych danych jakie są dla wszystkich dostępne.

Napiszę tylko, że do końca świata i jeden dzień dłużej, będzie wewnątrz spostrzegawczego słuchacza, istniał psujący nastrój, konflikt wewnętrzny, powstający wskutek różnic technologicznych,poszczególnych przetworników elektroakustycznych, z jakich jest wykonany zespół głośnikowy.

Informacje o komponentach, z których zbudowane są zwrotnice, oraz okablowanie, traktuje jako typową zmyłkę, jednocześnie reklamowy materiał dla rzeczonych firm.

Zastosowanie symetrii w części średnio i wysokotonowej, z pominięciem pozostałych części pasma, rozumiem, że dyktowane było pożądaną stylistyką, rachunkiem ekonomicznym, zakładam, że w przyszłości jeszcze powstanie konstrukcja pełna.

Uruchomiłem swoją wrażliwość z uwagi na często występujące określenia produktu głośnikowego Zeta Zero, jako bezkompromisowego w skali świata.

~

Natomiast oferta tej drugiej firmy Zeta Zero wydaje się bardzo ciekawa. Widać że gość przyłożył się do temat bo i pomysł fajny, wykonanie wyglada też dobrze i oferta szeroka.

Ktoś słuchał tych kolumn?

Jak rozmawiałem z Panem Tomaszem to są one do posłuchania w sklepie DAT w Szczecinie, we wspomnianym Fusicu we Wrocku i w Warszawie u Pana Tomasza.

Wg mnie Polski High-end ma się dobrze, i będzie coraz lepiej ;). Poszczególni konstruktorzy naprawdę z roku na rok robią imponujące postępy. Oby taki trend się utrzymał!

~

Jak rozmawiałem z Panem Tomaszem to są one do posłuchania w sklepie DAT w Szczecinie, we wspomnianym Fusicu we Wrocku i w Warszawie u Pana Tomasza.

Wg mnie Polski High-end ma się dobrze, i będzie coraz lepiej ;). Poszczególni konstruktorzy naprawdę z roku na rok robią imponujące postępy. Oby taki trend się utrzymał!

Bardzo dobrze! Zawsze lepiej gdy pieniądze zostajà w kraju, dają pracę, dalsze inwestycje i wsparcie rodzimego rynku audio.

~

12 wpisów na forum z tego 10 sławiących zetazero lub inforumujacych gdzie je sprzedają :)

Cir - krąży legenda, że ktoś jeszcze słucha i ocenia bas na AudioShow :)

Przecież tam jest loteria totalna jeśli chodzi o bas.

jak zwykle jednym wychodzi -innym nie

reguł nie ma

harpia miał super bas

Jeżeli ktoś o brzmieniu na As2011 w Azalia I pisze, że to Hi-End to jak można było nazwać brzmienie systemu w Azalia III ??

Wróćmy Panowie na Ziemię.

----------------------------------------------------

12 wpisów na forum z tego 10 sławiących zetazero lub inforumujacych gdzie je sprzedają :)

ehhh, kurde. odkrył mnie. już mi nie zapłacą.

niektórzy tutaj naprawdę mają jakiś problem. Cokolwiek się nie napisze, albo pare razy się wyrazi zdanie na jakiś temat to od razu się obrywa.

Przykro mi Panie @Cir ale tym razem ślepy strzał. Jeśli tobie jest nie wygodne to że piszę swoje własne opinie to proponuję abyś ich nie czytał.

PS nie róbmy odrazu offtopu. Zostańmy na miejscu.

pozdrawiam

ehhh, kurde. odkrył mnie. już mi nie zapłacą.

niektórzy tutaj naprawdę mają jakiś problem. Cokolwiek się nie napisze, albo pare razy się wyrazi zdanie na jakiś temat to od razu się obrywa.

Przykro mi Panie @Cir ale tym razem ślepy strzał. Jeśli tobie jest nie wygodne to że piszę swoje własne opinie to proponuję abyś ich nie czytał.

PS nie róbmy odrazu offtopu. Zostańmy na miejscu.

pozdrawiam

nuda

napisz cos ciekawszego

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.