Skocz do zawartości
IGNORED

B&W 685 gdzie lub u kogo najtaniej?

remal

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie gdzie można najtaniej kupić te Bowersy, może ktoś sprowadza? Na razie najtaniej znalazłem za 2158 zł, ale to prawie cena producenta. Z góry dzięki za pomoc.

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

https://www.audiostereo.pl/topic/93598-bw-685-gdzie-lub-u-kogo-najtaniej/

Bo miałem wcześniej 302, później 602S2 i słuchałem jak grają z NADem 312. Więc 685 też powinni zdać egzamin z moim 355.

Home: Naim 112x + 150x + SMSL M8 (Tomanek) - Chord Cobra + Focal Aria 926 - Jantzen 13AWG 5N aka Supra; LG 65SJ800V + Xbox One;

Office: Musical Fidelity V-DAC II - Chord Crimson + Musical Fidelity V-CAN II + Grado SR80e

Dokładnie jak kolega mikson pisze. Według mnie i znajomego callisto lepiej zagrały i to z roletelem który ogólnie gra z b&w od cm1 wiec w ogóle nie ma sensu porównywać do 685 których tez miałem okazje słuchać pod retelem. 685 gra skrajami pasm i do tego dosyć sucho. Callisto warte są wydanej kazdej złotówki... tez polecam

No wszystko fajnie. Pewnie monitorki ok, tylko używanych nie widać a budżet przekroczony. Cena 685 to maks budżet. Druga sprawa mają bass reflex z tyłu, a muszę postawić je dosyć blisko ściany. W tym przedziale z bass reflexem z przodu widzę tylko Kefy Q300, B&W 685 i Monitor Audio BX2. Ale Kefy podobno średnio grają z NADem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

też ciekawe monitory

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Focal + Naim

Gość

(Konto usunięte)

remal Masz jeszcze najprostsze wyjście z możliwych - dogadanie się w sklepie :) Ja swoje 685 (prawie 2 lata temu - wtedy to była nowość) kupiłem za 1900,- w normlanym, nie internetowym, sklepie audio. Dosłownie kilkuminutowa rozmowa, płatność gotówką i za 3 dni miałem te Bowersy (bo akurat na sklepie nie mieli koloru, który chciałem).

remal, gdy ja kupowałem swoje kolumny, słuchałem b&w 685 z moim zestawem rotela w Top Hi-Fi. Niestety zagrały tak, jak tanie B&W z Rotelem, czyli krzykliwie na górze. Ja słucham dużo rocka i mocnego rocka, więc raczej krew z uszu. Kupiłem w podobnej cenie Dynki DM 2/7. Zdaje się, że te paczki ostatnio jednak podrożały. U mnie bardzo dobrze grają w 12m2 i mogą stać względnie blisko ścian, w przeciwieństwie do innych Dynek.

Poza tym źle kombinujesz w temacie "gdzie najtaniej", skoro chcesz kupić nowy sprzęt. Idź do salonu, posłuchaj tam kolumn ze swoją elektroniką i tam kup. Po to są salony :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

remal, gdy ja kupowałem swoje kolumny, słuchałem b&w 685 z moim zestawem rotela w Top Hi-Fi. Niestety zagrały tak, jak tanie B&W z Rotelem, czyli krzykliwie na górze. Ja słucham dużo rocka i mocnego rocka, więc raczej krew z uszu. Kupiłem w podobnej cenie Dynki DM 2/7. Zdaje się, że te paczki ostatnio jednak podrożały. U mnie bardzo dobrze grają w 12m2 i mogą stać względnie blisko ścian, w przeciwieństwie do innych Dynek.

Poza tym źle kombinujesz w temacie "gdzie najtaniej", skoro chcesz kupić nowy sprzęt. Idź do salonu, posłuchaj tam kolumn ze swoją elektroniką i tam kup. Po to są salony :)

Słyszę i czytam dużo dobry opinii od Dynaudio, ale z NADem grają podobno nie za ciekawie.

Słyszę i czytam dużo dobry opinii od Dynaudio, ale z NADem grają podobno nie za ciekawie.

Jest tylko jeden sposób, by to sprawdzić. Trzeba posłuchać :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.