Skocz do zawartości
IGNORED

CDM II (2) - gdzie można dostać laser?

haearn

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Rozważam zakup odtwarzacza cd z napędem Philipsa CDM - II (CDM - 2). Cd oczywiście używany, dlatego chcę wiedzieć czy jest do niego dostępny laser (w razie jakby padł). Z tego co znalazłem na forum, to cdm 2 nie można już chyba dostać nowego, ale za to można cdm-4. Laser z cdm4 podobno pasuje do cdm 1 mk II, pytanie czy pasuje do cdm II? Bambus w wątku 7205 pisał, że musi to kiedyś sprawdzić, bo ma cd'ki z oboma mechanizmami, ale nic więcej o tym nie napisał.

Czy orientuje się ktoś, czy byłaby możliwość kupno nowego lasera, który by pasował do odtwarzacza z cdm II? A może cdm II są dostępne?

Pozdrawiam,

haearn

Transport byl niezly...ale juz maja one nawet 20 i kilka lat!Juz tak solidnych nikt dzis masowo nierobi...

Produkcja dawno sie skonczyla!Szkoda ladowac kase...chyba ze stac Ciebie na serwis[W Studer robia to za nie mniej jak 1400 ZL!!!].

Nie mówie o CD 100 (CDM 0) ani o CD 104 (były wersje z CDM 0 i CDM 1).

Chodzi o nowsze maszyny.Jesli masz na przykład fajny CD-ek z CDM 2/10 to jest kilka tanich plastikowych,badziewnie wyglądających Philipsów które wystawione po 10 Euro na eBayu się nie sprzedają,a mają ten sam laser.

Kupisz sobie dwa i masz lasery na lata.A jak sam mówisz to wspaniałe napędy.Jeszcze łatwiej jest z CDM 4,zresztą te nadal można kupić nowe.

Pozdr.

Dzięki za rady.

Chciałem się tak tylko zorientować jak z dostępnością lasera do tego cd, bo mam nadzieje, że wymiana na razie nie byłaby potrzebna.

A jak z tym cdm-4? Czy ktoś wie czy laser z niego by pasował?

Pozdrawiam,

haearn

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.