Skocz do zawartości
IGNORED

co to za lampa? producent

soso

Rekomendowane odpowiedzi

Co to za lampa - chodzi mi o producenta?

pzdrw

soso

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
https://www.audiostereo.pl/topic/93676-co-to-za-lampa-producent/

Dokładnie. Taka praktyka ostatnio zrobiła się częsta. Wytwórnie (zwłaszcza chińskie) dostarczają lampy producentom wzmacniaczy na zasadzie OEM, nadrukowując stosowne logo. Spotkałem się z takimi lampami sygnowanymi logo m. in. Unison Research, Cayin, i bodajże ASL.

Niestety, ale jeśli chodzi o McIntosha, to lampy mają nie ruskie, tylko CHIŃSKIE.

RZekomo ten producent zamawia lampy u Swetlany.

- Może te stare wzmaki MACA takie miały,ale obecnie mają jakiś najtańszy wielki chłam z ich logiem na wyposażeniu.

Nawet najtańsze lampy swetlany dużo lepsze są niż te no namy siedzące w Macu.

wk***ia mnie ten fakt, że Wydając 30.000 zeta za low endowy wzmacniacz muszę jeszcze do niego cały komplet normalnych i właśnie ruskich lamp zakupić!!!! :-[

-Taki porządny producent za taką kasę powinien dać porządny komplet lamp na początek!

To samo z przedwzmacniaczem. - Jak tylko zakupiłem, to wszyscy mi mówią "wywalaj te lampy z MACA i daj mu normalne to wtedy ci zagra"

Tak naprawdę to właśnie te ruskie fabryki lamp : Swetlana i Sovtek są jedynymi producentami, którzy już mają jakąś tradycję, bo amerykańskie koncerny zostały polikwidowane.

Ich lampy są produkowane w ten sam sposób co dawniej. -Audio Research i chyba BAT jeszcze do swoich produktów wkładają lampy Sovteka.

Rozumiem, że do taniego chińczyka nie włożą lamp Swetlany KT88 po około 250 zeta za sztukę, bo to przekroczy cenę samego wzmacniacza, ale do MACA?????

L.G. life is BRUTAL...

Niestety, ale jeśli chodzi o McIntosha, to lampy mają nie ruskie, tylko CHIŃSKIE.

RZekomo ten producent zamawia lampy u Swetlany.

- Może te stare wzmaki MACA takie miały,ale obecnie mają jakiś najtańszy wielki chłam z ich logiem na wyposażeniu.

Nawet najtańsze lampy swetlany dużo lepsze są niż te no namy siedzące w Macu.

wk***ia mnie ten fakt, że Wydając 30.000 zeta za low endowy wzmacniacz muszę jeszcze do niego cały komplet normalnych i właśnie ruskich lamp zakupić!!!! :-[

-Taki porządny producent za taką kasę powinien dać porządny komplet lamp na początek!

To samo z przedwzmacniaczem. - Jak tylko zakupiłem, to wszyscy mi mówią "wywalaj te lampy z MACA i daj mu normalne to wtedy ci zagra"

Tak naprawdę to właśnie te ruskie fabryki lamp : Swetlana i Sovtek są jedynymi producentami, którzy już mają jakąś tradycję, bo amerykańskie koncerny zostały polikwidowane.

Ich lampy są produkowane w ten sam sposób co dawniej. -Audio Research i chyba BAT jeszcze do swoich produktów wkładają lampy Sovteka.

Rozumiem, że do taniego chińczyka nie włożą lamp Swetlany KT88 po około 250 zeta za sztukę, bo to przekroczy cenę samego wzmacniacza, ale do MACA?????

A kto powiedzial ze te 'ruskie' lampy sa lepsze od chinskich?

Hm... lepsze, nie lepsze. Chińskie czy ruskie.

Jeśli producent sprzedaje wzmacniacz wyposażony w słabe lampy, które służą właściwie do tego, żeby sprawdzić czy on działa, to chyba nie bardzo to jest w porządku.

Równie dobrze mogliby nie wkładać żadnych lamp i też byłoby dobrze.

Gdyby właśnie do tego Maca wsadzili mi ruskie lampy, to ja teraz nie musiałbym wymieniać całego kompletu lamp.

- Oczywiście mam na myśli zestaw lamp z bieżącej produkcji.

Tylko jest jedno małe "ale" z tymi lampami w McIntoshu. - Nawet te najtańsze lampki EH grają już trochę lepiej niż te ich "firmowe"

Podejrzewam, że te tanie ruskie Sovteki KT88 (po 108 zł/1szt) pogonią na szczaw te "firmowe" lampki Maca.

Gdyby te "firmowe" lampy były naprawdę dobre, to każdy grałby na nich, a nie od razu wszystkie wywalał.

Nie oczekuję tutaj, że mi zaraz samych NOSów nawsadzają, ale taki w miarę przyzwoity poziom powinni zapewnić za taką kasę.

Chyba wiedzą, że po wydaniu sporej sumy pieniędzy za ich sprzęt, klient nie poleci zaraz do sklepu po cały komplet porządnych lamp.

Bawiłem się niedawno pożyczonymi lampami KT88 Swetlany, takimi tanimi,po 150 zł(chyba) za 1szt.- Nie powiem, ale już było inaczej.( w moim odczuciu na pewno lepiej)

L.G. life is BRUTAL...

Producentem jest słowacki JJ. Niech Cię nie zmyli nadrukowane logo EAR Tim de Paravicini - to nie jest producent.

Dzieki za info - wiem co to JJ ale nie kojarzylem tego duzego nadruku.

Czy taka lampa to szajs? Mam jeszcze tzw. nowego Mullards ale gra podobnie :(

- dosc suchy dzwiek

pzdrw

soso

Dzieki za info - wiem co to JJ ale nie kojarzylem tego duzego nadruku.

Czy taka lampa to szajs? Mam jeszcze tzw. nowego Mullards ale gra podobnie :(

- dosc suchy dzwiek

pzdrw

soso

Weź pod uwagę fakt, że struktura wewnętrzna lampy nie przypomina w najmniejszym stopniu budowy lampy ECC83 firmy JJ (a dokładniej ECC83S, bo takie stosuje oznaczenie firma JJ). Gdyby nie fakt, że sam EAR deklaruje, że stosuje lampy firmy JJ i dodatkowo w napisach dodaje oznaczenie JJ (ECC83-JJ) to nie sądzę aby ktokolwiek skojarzył tą lampę z ECC83S firmy JJ. Moim zdaniem jest to prawdopodobnie lampa ECC803 firmy JJ (czyli taka ulepszona ECC83S z długimi anodami). Tym sposobem powinna być lepsza pod wzgledem parametrów od tradycyjnej ECC83S.

Weź pod uwagę fakt, że struktura wewnętrzna lampy nie przypomina w najmniejszym stopniu budowy lampy ECC83 firmy JJ (a dokładniej ECC83S, bo takie stosuje oznaczenie firma JJ). Gdyby nie fakt, że sam EAR deklaruje, że stosuje lampy firmy JJ i dodatkowo w napisach dodaje oznaczenie JJ (ECC83-JJ) to nie sądzę aby ktokolwiek skojarzył tą lampę z ECC83S firmy JJ. Moim zdaniem jest to prawdopodobnie lampa ECC803 firmy JJ (czyli taka ulepszona ECC83S z długimi anodami). Tym sposobem powinna być lepsza pod wzgledem parametrów od tradycyjnej ECC83S.

Czy to widac na zdjeciu?

pzdrw

soso

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.