Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz DVD lub BluRay do 1000zł

bass-man

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Chcę zakupić jakiś lepszy odtwarzacz DVD lub BluRay do 1000zł. Zależy mi na tym by można było pod niego podpiąć zewnętrzny HDD lub by miał HDD wbudowany,oczywiście musi mieć USB,Toslink,HDMI no i żeby odtwarzał wszystkie dostępne formaty video,również by jakość audio była lepsza.Na jakich markach można polegać? LG (np. model HR650),Samsung a może Pioneer (np. model BDP-140),Panasonic,Denon? A może wyłożyć trochę ponad 1000zł i kupić Pioneer BDP-LX53 ? Proszę o porady.

Witaj,

jeśli szukasz urządzenia bardzo uniwersalnego, umożliwiającego odczyt wielu formatów a także zainstalowania dysku twardego, zdecydowanie zwróć uwage na świetny (także pod względem jakości obrazu i wyróżniający się jakością dźwięku) odtwarzacz multimedialny z odtwarzaczem płyt Blu-Ray Dune HD Max. Cena niestety trochę powyżej Twoich założeń, jednak to co oferuje urządzenie jest warte dopłaty.

Serdecznie zapraszam na prezentacje,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Miałem urządzenie Blu-Ray Dune HD Max u siebie , niestety musiałem zwrócic. Nie czyta BD-ROM ! [tylko jak to okresla dystrybutor 'komercyjne' Blu RAY, czyli jak np. fotograf nam wypali płytke z wesela nie odtworzymy, nie odtworzymy tez zadnej kopii swoich płyt! - urzadzenie sie wiesza, przestaje działac ]. Ale to nie było najgorsze, w specyfikacji urządzenia napisane jest , ze czyta DVD-R +, -, RW, niestety egzemplarz, który dostałem miał trudnosci z czytaniem nawet tego formatu! dochodzilo do wieszania, a nawet 2-3 krotnie wyłaczyl sie podczas odtwarzania! Urządzenie bardzo się grzeje [byc moze byl to wadliwy egzemplarz, ale tak grzejacego sie blu-raya i to jescze przed zalozeniem dysku nie widzialem, jak urządzenie , które ma tak wysoką temperaturę pracy bedzie sluzylo w dluzszym okresie czasu? -przy tak słabym zasilaniu, słabym odebraniu ciepła z kości, słabych komponentach i lutach- to nie jest wzmacniacz lampowy lutowany point to point....]. Używałem sprzetu w ciągu dwoch dni maksymalnie po 4 h dziennie, w tym czasie 2-3 krotnie wyłaczylo sie podczas odtwarzania, jak grało to dobrze przeskalowywało DVd-r , ale na plytach , na ktorych DUNE MAX sie wysypywal prosty odtwarzacz dvd pioneer za 400 pln czy ferguson za 450 pln nie mial ŻADNYCH kłopotów z odtwarzaniem płyty, cos wiec bylo bardzo daleko od OK. Dzieki Bogu nie miałem robionych kłopotów ze zwrotem tego urzadzenia [ w tym wypadku muszę pochwalic sklep Saturion , który zwróci mi pieniądze] . Przestrzegam wszystkich przed tym sprzetem bo można trochę nerwów stracic, bezwzglednie tzreba sprawdzic urzadzenie ze swoimi płytami, pod kątem formatów jakie zwykle sie odtwarza i stabilności samego urządzenia, wziaz pod uwage kwestię oprogramowania itd. JA zaróno z jakosci wykonania tego sprzetu, pilota i całokształtu oraz fumkcjonalnosci nie bylem zadowolony, jesli ktos szuka sprzetu odtwarzajacego BD-ROM to nie jest to sprzet , który można brac wogóle pod uwagę. Odtwarzacza realnie odtwarzajacego wszystkie formaty nadal szukam i chetnie przyjmę jakieś sugestie .

Home is where the needle marks try to heal my broken heart...

Witam

Ja przy okazji też sie "podłącze" pod pytanie, tylko dodam trochę od siebie.

Przymierzam sie do zakupu odtwarzacza BluRay i za bardzo nie wiem co wybrać, i jakie są różnice pomiedzy poszczególnymi modelami.

Głównie mi chodzi czy jak zakupię droższy model to bedzie np. lepsza jakość obrazu przy odtwarzaniu płyt DVD, czym sie kierować przy wyborze? Czy warto przepłacać? . Głównie bedzie mi słuzyć do odtwarzania DVD i muzyki z naciskiem na muzykę, od czasu do czasu bluray. Ampli jakie posiadam to Denon AVR 1612 no i wiadomo że fajnie byłoby by mieć odtwarzacz denona do kompletu ale czy warto inwestować 1500-1600 zł.

Zależy mi mi też żeby nie był to typowy "naleśnik" z półek marketowych

Dla przykładu podam modele jakie chciałbym prosić o porównanie, może ktoś z was miał z nimi doczynienia.

-Sony BDP-S480

-Pioneer BDP-140

-Harman Kardon BDT 20

-Denon DBP-1611 UD

Doszedłem do wniosku,że nie warto wydawać za dużo kasy na BD Player.Nie mam dużych wymagań,więc zdecydowałem się na Pioneer BDP-140. Ogólnie kawałek dobrego sprzętu,mam zamiar podpiąć pod niego HDD. Czyta dużo formatów,bez problemu odczytuje te których PS3 nie chciał odczytać :P Jestem zadowolony z zakupu,co do minusów to tak:

-brak PL menu,lecz mi to nie przeszkadza,

-brak wbudowanego modułu wifi więc będę musiał go podpiąć pod kabel z routera,ale to też nie jest dla mnie problem,

-brak diody sygnalizującej czuwanie playera,trochę to dziwne bo chyba wszystkie sprzęty na pilota z czuwaniem posiadają diodę,ale to jest kropla w morzu.

-brak diody sygnalizującej czuwanie playera,trochę to dziwne bo chyba wszystkie sprzęty na pilota z czuwaniem posiadają diodę,ale to jest kropla w morzu.

w moim Sony BDP-S380 też nie ma diody czuwania

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.