Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki interkonekt do Roteli ra02/rcd02

rmg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Jestem posiadaczem zestawu:

-rotel ra 02

-rotel rcd 02

-triangle zerius 202

-kable glosnikowe audioquest type 6

Przyszedl czas na interkonekty!

Jakie interkonekty przetestowac? Co warto posluchac?

Moze ktos probowal roznych kabelkow na takim sprzecie i chce sie podzielic wrazeniami.

Z gory dzieki za wskazowki

https://www.audiostereo.pl/topic/9393-jaki-interkonekt-do-roteli-ra02rcd02/

W tej chwili jest najprostszy Profigold (50zl)

Wydaje mi sie, ze gora jest z byt wysunieta (momentami drazniaca, szczegolnie na slabo nagranych cd) i bas malo wyrazny. Mozna by bylo troche ocieplic sysytem, nie wiem co moge oczekiwac, bo jeszcze nie probowalem, mozna by bylo troche ocieplic sysytem. Nie wiem od czego zaczac.

Finansowo jestem przygotowany na okolo 500 zl, widzialem, ze za te pieniadze mozna kupic niezly uzywany, ale wtedy jest problem z odsluchem. W mojej miejscowosci niestety nie ma sklepu z takim sprzetem. Czeka mnie wycieczka do Gdanska.

Tylko nie kupuj audioquest corala ani copperheada...bedziesz mial zaduzo wysokich (sluchalem) ja polecam cos z van den hull,sprawdzone kabelki i co najwazniejsze pasuje to rotela ( u znajomego sluchalem w Sopocie ).

Pozdrawiam Maxi

Proponuje wymienic tez glosnikowego Audioquesta na np.jakiegos VDH,Talka,lub cos podobnie "ocieplajacego " brzmienie.Generalnie nie przepadam za kablami VDH,ale w Twoim przypadku moga pomoc. Rotel+Triangle+Audioquest to niezbyt "szczesliwe" zestawienie :)

Do zestawu polecam Ci bardziej Audio Note Lexus .Testowałem z Rotelem 972 w moim mniemaniu wypadł korzystniej od Firsta.Ale to sam musiał byś ocenić.

rotelem

U mnie ra02/rcd02 jadą na audioquest diamondback. Całkiem przyzwoita konfiguracja (dla AA Hyperion), choć nieco bardziej podobają mi się VDH The First (lepsza precyzja i kontrola basu, imho). Przy Dali 5005 Diamond się nie sprawdził

• 5 lat później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.