Skocz do zawartości
IGNORED

jakie najbardziej muzykalne słuchawki znacie do 600zł?

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

jak w temacie,szukam bardzo muzykalnych słuchawek o bardzo muzykalnej charakterystyce dzwięku,coś jak kosy porta pro nie lubie technicznego dzwięku np:HD380pro totalna przewalanka basem i zero muzykalnośći,za to miljony sybilantów.

Jakie waszym zdaniem słuchawki są najbardziej muzykalne?

odsłuch nie wchodzi w grę ponieważ nie mam czasu i czym jeżdzić na odsłuchy muszę się opierać tylko na opiniach ew odsprzedaży gdy by się nie sprawdziły

Nie wiem czy da się zmieścić w tych 600zł ale swego czasu za trochę mniej kupiłem swoje Senki hd598 i z czystym sumieniem polecam do wszelakiej muzyki.Bas jest świetny,nie dominuje ale jak trzeba to umie przywalić,świetna przestrzenność i detaliczność.Bardzo dobrze leżą na głowie,prawie ich nie czuć.Jedyne do czego można się przyczepić to stała wada słuchawek tej firmy, po jakimś czasie lekko pęka plastikowy pałąk przy muszlach.

Słuchawki HD800, T1, LCD2, Wzmacniacz/Dac HDVD800,Microlab 7c,Kenwood KT-7020

właśnie może bym tych grado spróbował,tak bardzo opinie odpowiadają moim preferencjią dzwiękowym tylko podobno grado mają ostrą górę i tego się boje żeby nie kuło,z TPA6120 ale przygasiłem go buforem na opa2107

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Audio Technica Es 7. Bardzo ładne brzmienie. Trzeba jednak uważać i kupować w sklepach audio bo chińczyki podrabiają te słuchawki. Podróby można dostać na allegro. Oryginalnych nie kupi się poniżej 550 zł.

Philips SBC HP1000

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Bas jest świetny,nie dominuje ale jak trzeba to umie przywalić,świetna przestrzenność i detaliczność.Bardzo dobrze leżą na głowie,prawie ich nie czuć.Jedyne do czego można się przyczepić to stała wada słuchawek tej firmy, po jakimś czasie lekko pęka plastikowy pałąk przy muszlach.

Bas tam umie przywalić ? Nic takiego nie zauwazylem jak ich sluchalem.

Dobrze leza na glowie ? Po pol h sciskaly mi mózg.....

Plastikowy pałąk... dlatego wlasnie preferuje metalowe polaczenia :P

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

No to jak juz kazdy poleca to co sam posiada, to ja Ci polece Beyery DT-990 PRO :)

Mam AKG K530 i Beyery DT990PRO 250Ohm,

Ani jedne ani drugie NIE nie sa zbyt cieple i muzykalne. Beyery sa bardzo neutralne i detaliczne, mozna powiedziec wrecz ze chlodne i wredne. AKG K530 tez lekko ochlodzone brzmienie ale nie eksponuja tak detali jak DT990 i latwiej ich sluchac.

Na wielki plus zasluguje wygoda, zarówno AKG jak Beyery sa bardzo wygodne, chociaz te pierwsze troche mniej sciskaja glowe, przez co lubia sie zsuwac.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Czołgista778 - do czego masz podpięte te 990PRO, bo piszesz bzdury typu chłodne, nie muzykalne, wredne. Mam te słuchawki i moje odczucia są wręcz odwrotne.

Widzisz, kaædy søyszy inaczej to od razu bzdury.

Sprzét moæe nie jest najwyæszych lotów ale odczucia sa podobne, testowalem na Marantzu CD94, CD75, CDP227ESD, inetgrze i SB Audigy w PC.

Yamaha NS1000 Monitor | Krell KSA-80 | Krell KRC-3mk2 | SBT + Tomanek ULPS | Metrum Octave DAC (14VA PSU) |

Siltech SQ38-G3 | Nordost Flatline | Tara Labs RSC Air 75 coax | Ecosse Nu Diva

Mam je podpięte do lampy i na brak muzykalności nie narzekam. DT770 Edition nie słyszałem, ale porównywałem z DT 990 i DT 880 PRO i obaj konkurenci odpadli.

bardzo różne opinie z tego co czytam,najlepsze było by mieć kilka par w domu i odsłuchiwać po czym pozostałe oddać,niestety nie ma takich morzliwośći,jeśli sr60 grają podobnie do koss porta pro to mogą mnie zadowolić tylko żeby góra nie kuła w uszy,bayery podobno są muzykalne ale teraz to już są sprzeczne opinie.

Napewno wiem że nie chce żadnych senchaizerów,oraz chłodnych słuchawek,muszą być bardzo dynamiczne,te grado podobno ta firma ma bardzo muzykalne słuchawki,a ATH nigdy nie słuchałem i nawet nie wiem jaką one mają charakterystyke.

Gość Audio_Newby

(Konto usunięte)

Ja polecam jednak posłuchać Audio Technica es 7. Naprawdę piękne nie techniczne brzmienie. Góra absolutnie nie kuje.

http://www.whathifi.com/review/audio-technica-ath-es7

http://www.ceneo.pl/;015953414-10.htm

Philips SBC HP1000

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Denon PMA 925R, Sony TA F690ES, ST-S590ES, NuBERT NuBox 360, AKG K550, Graham Slee Solo klon, BCL.

"Doświadczenie jest ostatecznym kryterium prawdy".

Ja polecam jednak posłuchać Audio Technica es 7. Naprawdę piękne nie techniczne brzmienie. Góra absolutnie nie kuje.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

One grają nierówno w paśmie i jest duże prawdopodobieństwo nietrafienia ze wzmacniaczem lub odtwarzaczem do nich. Niemniej wymiana w nich kabelka na coś porządnego czyni je bardzo interesującymi, bo ten fabryczny to chyba rekord cienizny, w każdym razie gorzej niż w CAL!, gdzie i tak ludzie go wymieniają na potęgę.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.