Skocz do zawartości
IGNORED

Koko Euro spoko - jak Wam się podoba ?

Shrek777

Czy podoba Ci się piosenka Koko Euro Spoko?  

54 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy podoba Ci się piosenka Koko Euro Spoko?

• Tak
      10
    • Może być
      4
    • Nie
      40

Rekomendowane odpowiedzi

Jak Wam się podoba ta piosenka ?

Ja uważam iż Polacy płci obojga pokazali iż umieją się z siebie pośmiać i podejść do siebie z dystansem. To jedna strona, z drugiej tym wyborem głosujący pokazali środkowy palec beztalenciom zwanym polskimi gwiazdami, które uraczyły nas taką ilością kiczu i tandety, że hymn w wykonaniu Górniakowej to przy tym majstersztyk.

"...Nie ma dobrej piosenki? To będą babcie. Chcecie podpiąć się pod Euro i zarobić? Figa z makiem - będą babcie. Nie potraficie pisać tekstów i melodii? Za karę babcie. Koko wam w oko!..."

Ten cytat mi się szczególnie spodobał. A jakie jest Wasze zdanie ? Zrobiliśmy sobie jaja ? Czy nie ?

Proszę tylko o wzajemne szanowanie się w topiku - jajca już są, także swoich nie musicie wyciągać ;P

Niektórym to się zupełnie w dupach przewraca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zapas nienaruszalny odnowiłem i też mam w ...... to całe Euro ....

Ukryta Zawartość

Wake Up EURO!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Jakie mistrzostwa taki hymn.

Hymn napisany w ciągu 1-go dnia. Co chcecie od tych Pań? Od 20 lat śpiewają w zespole pieśni ludowe w strojach ludowych, tradycyjne, polskie. Wolę słuchać je 100 razy niż nasze "himeryczne gwiazdy" z Rodowiczką na czele - "do boju orły sokoły..."

Doszło do tego, że owe "gwiazdy" nie potrafią ani poprawnie zaśpiewać, ani zagrać w filmie, a za pchanię się do wszystkich "Idolów", "You can danc-ów", "Tańców z gwiazdami", "X Factor-ów" patrzeć na nich nie mogę. Ciąga mnie na wymiot jak ich widzę.

Piosenka jest koko spoko. Najbardziej rozśmieszają mnie krytykujący piosenkę znawcy typu Marek Sierocki, który w teleexpresie non stop lubuje się w disco polo i całe rzesze zaściankowych wykształciuchów , którzy na element ludowości dostaja białej goraczki. a jedynym ich punktem odniesienia jest Shakira i pododne.

no przynajmniej autentyczna muzyka. A jaka przepraszam miała być? Ja np. cierpiałem słuchając waka waka. Ale u nas wszystko, co polskie - obsrają. Dobrze, że Bregović nie z pl, bo też by się nie wybił. (oczywiście inna klasa muzyki).

Zresztą popatrzcie sobie jaki pseudofolk wygrywa na eurowizji. Babki są autentyk, do tego nowoczesna elektronika. Skrzypki też mocno folkowe. Takie piejo kury piejo na szybkiego sklecone :P

Niestety polski zakompleksiony naród boi się, że folk jest zbyt "wieśniacki", nawet w takiej wersji do ludu.

Ok, lepsze z PL niż z zagranicy, ale niestety ten folklor kompletnie nie pasuje do ducha EURO! Jest to wydarzenie, które jeszcze nigdy nie gościło w naszym kraju o organizacji nie wspomnę. Powinno być nowocześnie, to powinien być dobry rockowy kawałek z jajem i energią! Ma być dynamicznie!

Nie jestem przeciwny starszym rytmom, wręcz rodowym, Ci co mnie znają, wiedzą, ze historii nie mam w dupie, ale ta historia nie klei się z nowoczesnym wydarzeniem jakim jest EURO! Tylko tyle...

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Zresztą popatrzcie sobie jaki pseudofolk wygrywa na eurowizji. Babki są autentyk, do tego nowoczesna elektronika. Skrzypki też mocno folkowe. Takie piejo kury piejo na szybkiego sklecone :P

"Piejo kury piejo"to jest porzadny kawalek a to "koko" to zenada i tyle i nie chodzi tu o folklor tylko o kicz, ktory z niego zrobili!!

When it comes to A Class amplifiers . I am totally biased.

Sąsiedzi mieli kiedyś coś takiego

Ukryta Zawartość

i dziarskim marszowym krokiem... Dzisiaj Europa a jutro cały świat :DDD

I jakoś nikt im bombsztala na głowy nie spuścił.

Tutaj coś innego od Mistrza:

Ukryta Zawartość

A jaki poziom jest w samym Euro? Organizacja złożona z oszustów/złodziei i idiotów każe innym krajom modyfikować ich własne ustawodawstwo, zyski brandowe z imprezy idą do tej organizacji a miliony pijąc sikacze podniecają się kopaniną drugich oszustów i idiotów niczym przemówieniem przewodniczącego Mao.

Żadna muzyka nie jest tak nisko jak sama impreza Euro, nawet takie Ich Troje (z księżycem sinym od wzruszeń). A weźmy Beatlesów - kiedy poczytać teksty ich numerów to można pomyśleć że głupota i marketing nie mają granic. Rację miał Lennon :D Bez granic :D

No przepraszam, Lennon miał jakieś idee, to McCartney był tam macherem niczym Zdzisław Kręcina, Lennon to raczej taki Tomaszewski :D

Jaki naród taki wybór.

Modrzewiu, chcesz powiedzieć, że Kilar i Śląsk to żenujący wybór...?

Otóż cyt:

"W przeboju polskiej reprezentacji na Euro 2012 dopatrzono się podobieństwa do utworu "Kogut" Wojciecha Kilara, który od lat wykonuje Zespołu Pieśni i Tańca "Śląsk". Dyrektor "Śląska" Zbigniew Cierniak zapowiedział, że sprawdzi, czy nie doszło do naruszenia praw autorskich."

Do naruszenia raczej nie doszło, bo to wartość wspólna, muzyka ludowa.

Warto posłuchać wersji Śląska i Kilara. Podobieństwo 95,3%

Jakoś niektórym łatwo szydzić z polskiej kultury...

Szpan? Kompleksy?

Jeszcze trochę i prace doktorskie będą pisać na temat Koko...

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Cóż... słuchałem tego. To jest straszne. I nie myślcie, że ludowo/autentycznie... to jest też wymyślone. To jest polska replika tych eurowizyjnych babuszek z Rosji. Teraz będzie chwilowa faza na takie zespoły.

Żenujące. I tyle.

Koło Gorana toto nawet nie stało - zbyt daleko idąca analogia.

Zgadzam się z głosem wyżej - powinno być rockowo, metalowo, stadionowo, głośno i chwytliwie.

Jak sami nie umieją to niech zapłacą AC/DC czy Nickelback.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Świetny kawałek, jest to coś na co czekałem latami i może Babcie też Eurowizję wygrają. Czarny koń mistrzostw EU12.

Wreszcie też świetna rzecz do testowania sprzętów na Audio Show 2012.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Sądzę, że jak przyjdzie do kopania euro- piłki to gdyby wypuścić te babcie na boisko, byłoby bez różnicy... ;)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.