Skocz do zawartości
IGNORED

Procesor JBL PERFORMANCE AV1

darex1973

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem czy pomogę ale szukaj wiadomości na temat Lexicon MV-4. Powinieneś znaleźć dużo więcej niż o JBL.

Nie wiem ile chcesz wydać ale jeśli nie zależy Tobie na dekoderach HD to AVP Proceed oraz Tag McLaren są podobne klasowo do w/w.

Nie wiem czy pomogę ale szukaj wiadomości na temat Lexicon MV-4. Powinieneś znaleźć dużo więcej niż o JBL.

Nie wiem ile chcesz wydać ale jeśli nie zależy Tobie na dekoderach HD to AVP Proceed oraz Tag McLaren są podobne klasowo do w/w.

Dzięki właśnie czytałem, że ten Lexicon to jego klon. zależy mi na wejściu wielokanałowym. Budżet do 3 tysięcy.

• 2 miesiące później...
  • 2 miesiące później...

Poniewaz sprzet zostal wywolany w tym temacie to pozwole sobie zapytac:

Mam okazje kupic Tag Mclaren AV32R, ten oryginalny z jednym DAC -iem 24bit/96kHz za 300 EUR. Czy jest w ogole dzisiaj sens placic za sprzet sprzed 10 lat choc wtedy topowy (>3500 EUR)?

Rozumiem, ze nie przetwarza to dzwieku HD ale czy po cyfrze bede mogl na tym puscic jakikolwiek dzwiek 5.1 z najnowszych BD? Watpie, zeby wejscia nalogowe przetworzyly dzwiek HD, czy sie myle? (ta wersja nie ma direct bypass sygnalu z odtwarzacza na koncowke).

Ogolnie rozgladalem sie za jakims zdalnie sterowanym DAC-iem typu DAC Matrix mini-i do wpiecia w stereo z integra Sugdena ale wpadl mi w oko TAG, ktory spelnilby te role(?) plus dal mozliwosc zbudowania w przyszlosci KD gdybym zaopatrzyl sie w jakas wielokanalowa koncowke mocy typu Rotel/NAD.

Z gory dzieki za Wasze sugestie w tym temacie.

Opisz dokładnie jaki sprzęt posiadasz i jaki efekt chcesz osiągnąć. Wtedy coś się doradzi.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

A wiec tak. Obecny system to budzetowka: TV/Squeezebox -> integra Sugden A21a po RCA -> stereo Mordaunt Short MS05i (kolumny przejsciowo ale do niezobowiazujacego sluchania I telewizji naprawde daja rade).

Szukalem DAC-a z regulacja glosnosci I pilotem, zeby: a)podniesc jakosc ze zrodel, b)poprawic komfort uzytkowania, jako ze teraz musze zmieniac zrodla galka na wzmacniaczu.

Do tej pory zakladalem, ze zostane przy stereo I w moim przedziale cenowym Matrix wydawal sie jedna z niewielu opcji (jedyna?) spelniajaca ww. wymagania.

Trafilem jednak na tego TAGa, ktorego DAC obsluguje pliki do 96kHz, ma dobre opinie w stereo I spelnialby wszystkie funkcje tego matrixa z uzytkowego punktu widzenia, plus w przyszlosci mialbym mozliwosc zbudowania jakiegos systemu KD ale niestety bez dzwieku HD.

Moje pytania: czy TAG bedzie w ogole potrafil przelknac wielokanalowy dzwiek HD z najnowszych zrodel I zamienic na cos dla siebie strawnego? Jak duza jest roznica miedzy TrueHD a wczesniejszymi formatami? Czy jest jakas wspolczesna, niedroga, zadowalajaca w stereo alternatywa dla TAGa? Do tej pory sie tym nie interesowalem wiec temacie KD jestem zielony.

Z gory dzieki.

Zapomnij o TAG ! Akurat w dziedzinie DAC nastąpił największy postęp. Ten Matrix na 100% zagra lepiej niż TAG.

Fanless PC + Roon ROCK -> WiFi -> Arcam SA30 (Gigawatt LC-2 mk2) DIRAC! -> QED Silver Anniversary XT -> Fyne Audio F500SP

OK, zapominam :) tak wiec z powrotem do matrixa chyba ze... No wlasnie, gdybym jednak chcial isc w strone KD jaki wspolczesny procesor / przyzwoity DAC audio wchodzilby w gre? Jakis Rotel? Co jest jeszcze godnego uwagi?

A budżet ?

Najlepiej uzywka do 500 EUR. Tak mysle, ze chyba na moje potrzeby najlepsze byloby urzadzenie z dobrym DAC-iem + mozliwosc pasywnego przepuszczenia sygnalu analogowego z BD na koncowke. W ten sposob nie potrzebuje dekoderow HD w samym procesorze co pozwoliloby mi kupic cos starszego ale wyzszej klasy. Dobrze kombinuje?

W tym sęk - wszyscy "słyszeli" ale nikt nie słyszał ;-)

Wypróbujesz to nam potem opowiesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.