Skocz do zawartości
IGNORED

sciana - czy moze byc problem z KEF

marius

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Przymierzam sie do kupna kolumn KEF Cresta 30, maja wylot bass-reflex z tylu. Sluchalem ich w dosc duzym pomieszczeniu sklepowym i byly daleko odsuniete od scian bocznych i tylnej. Mi brzmienie przypadlo do gustu, a ze nie dysponuje zbyt duza kwota do wydania, to mysle, ze sa to kolumny dla mnie. Moje pytanie dotyczy (licze na posiadaczy powyzszych kolumn), czy te kolumny sa bardzo czule na bliskosc tylnej sciany (reprodukcja basu).

W moim pokoju (ok 17 m2) stalyby jakies 40-50 cm od tylnej sciany. Czy ewentualnie w cenie do 1700 zl,

moge znalezc jakies nieduze "podlogowki" warte posluchania i mogace byc konkurencja dla crest?

Licze na pomoc

pozdrawiam

Mario

https://www.audiostereo.pl/topic/9413-sciana-czy-moze-byc-problem-z-kef/

Do 17 m2 sugerowałbym poszukać także wśród monitorów. W cenie do 1600-1700 można zakupić np. AE Aegis Evo One, KEF Q1 lub chociażby Paradigm Monitor 3. Sam posiadam obecnie Q1 w zestawie z Nadem 352+542+422 i spisują się bardzo dobrze. Wszystko to w pokoju ~15-16m2 (a więc bardzo zbliżonym). Głośniki ustawione bardzo blisko sciany

Marius. Jestem posiadaczem Cresta 30. Planuję je sprzedać. Gwarancja do 2008 08, bez oznak używalności. Kolor Dark Apple (najbardziej atrakcyjny). Nie były eksploatowane. Zakochałem się w mniejszych - monitorkach Q1 (nie jestem znawcą, oczarowały mnie wyglądem). U mnie Cresta stoją bardzo bisko ściany, dodatkowo mam bardzo małe mieszkanie (odległość pomiędzy kolumnami to 1,8 m) i na kiepskim wzmacniaczu nie radzę sobie z Basem.

Jeżeli jesteś zainteresowany, może sprawdzisz moje. 1350 zł. to nie 1700 zł. Toruń tel 0 888 722 341.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.