Skocz do zawartości
IGNORED

Połączenie subwoofer'a i aplitunera

Lawyer

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Wybaczcie mi, narażam się, ale czynię to celowo. Bardzo, ale to bardzo zależy mi na czasie, dlatego byłbym niebywale zobowi±zany za poradę w interesującej mnie kwestii...

W jaki sposób można poł±czyć Subwoofer Eltax ATOMIC A-8.2, który posiada 4 pary zastrzasków (2 x lewe, 2 x prawe) z AMPLITUNERem TECHNICS SA-DX950, który z kolei ma wyj¶cie na subwoofer w postaci 2 czicznów ?

Przepraszam i pozdrawiam

Lawyer

Witam

Zerknij tu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pozdrawiam!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie ma za co.

A swoją drogą, dzwwi mnie że twój amplituner posiada wyjście na 2 suby - może się pomyliłeś?

Z tego co wiem te Technicsy takowych nie miały, miały jedno wyjście.

Pozdrawiam!

Możę polyliło się Ci z wyjściem na nagrywanie?

Przy wyjściu na sub powinno być napisane: sub out.

Ale to i tak nie zmienia postaci, rzeczy - jak by nie było kupujesz odpowiedni kabel z końcówkami chinch.

ps. Tak poza tematem: Może zamieść fotkę tylnej ścianki amplitunera, jeżeli to nie byłbym problem, bo cos mi się nie chce wierzyć. :)

Pozdrawiam!

PIOTREQ -> uwierz :-)

Mam takiego Technics'a (patrz w o mnie) w wyjściami RCA: L i R na aktywnego SUBa. Fajnie to się podłączało np. do oddzielnego wzmacniacza WS-432 a potem do pasywnego suba.

Lawyer -> na stronie xajasa ( www.jaschiks.com )w temacie podłączania subwoofer'ow jest napisane chyba wszystko. O ile pamiętam, to trzeba podłączyć pod prawego cinch'a, ale lepiej sprawdź.

Pozdrowienia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.