Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha BD -S1065 - czy warto kupować tego blu-raya?

pawelaud

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W nawiązaniu do mojego poprzedniego wpisu:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

przedstawiam moje spostrzeżenia nt. yamahy bd-s1065. Sprzęt kupiłem nieco przypadkowo, myślałem o bd-s1067 ale niestety ten model był trochę dla mnie za drogi. 1065 kupiłem głównie dlatego że był w Media Markcie w okazyjnej cenie model demonstracyjny.

Niewątpliwie największą zaletą tego modelu jest bardzo wysoka jakość obrazu i dźwięku. Obrazu lepszego na moim 40 calowym ledzie nie da się już chyba osiągnąć. Również zdjęcia jpg w niesamowitych kolorach (nawet z mojego starego kodaka). Słabsza jakość odtwarzania płyt DVD nagranych na starej kamerze sony ale to wina głownie niskiej rozdzielczości zapisu.

Dźwięk przy filmach i koncertach też bardzo wysokiej próby. Przy stereo nieco słabiej ale w zupełności wystarcza do odłuchu różnych gatunków muzyki na Dali Concept 6.

Jego słabszą stroną jest dość długi czas ruszania. Po wgraniu ostatniej aktualizacji softu (z sierpnia 2011) płyta Blu-ray wczytuje się ok. 50 s. a film rusza po następnych ok. 40 s. Wg mnie jest to jednak jak najbardziej akceptowalne zwłaszcza że płyty DVD ruszają w kilkanaście sekund.

Reasumując - nie przetestowałem jeszcze wszystkich możliwości tego sprzętu ale mogę polecić go tym którym nie zależy na 3D i wifi. W cenie poniżej 1000 PLN napewno wart jest zainteresowania. Trzeba się tylko spieszyć bo model nie jest juz produkowany i sprzęty teraz dostępne to juz ostatnie egzemplarze.

Ciekaw jestem opinii użytkowników tego modelu - czy macie podobne spostrzeżenia?

Pozdrawiam

Pawel

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie warto go kupowac wcale straszny muł.Zobacz ze za 500-600 pln kupisz 667,czy za 800 671,za ten odtwarzacz nie warto dac więcej niż 300 pln,nie odtwarza nic innego jak dvd i blu-ray a to teraz zdecydowanie za mało.

wszystkie firmowane BD yamahy, onkyo, denony, hk itd. to mul z gnojem nie wazne jaki model

chciales porzadne bd to jedynie ca 651/751bd lub oppo 93/95

wiem ze kasa nie ta ale nie zasilasz zakupem sklepow i producenow tych pseudo odtwarzaczy i zadowolony jestes z tego co masz....

Nie warto go kupowac wcale straszny muł.Zobacz ze za 500-600 pln kupisz 667,czy za 800 671,za ten odtwarzacz nie warto dac więcej niż 300 pln,nie odtwarza nic innego jak dvd i blu-ray a to teraz zdecydowanie za mało.

Dałem za 1065 750 zł. Co do 667 i 671 to jest to zupełnie inna klasa podzespołów. 1065 należy do klasy wyższej Yamahy (tak jak 1067 i A1010) produkowane w Malezji a sześcsetki to modele podstawowe skladane w Chinach. Faktycznie 667 teraz mają większą ilość formatów ale odwarzane na zupełnie innej klasie napedzie, laserze i przetwornikach obrazu i dźwięku a to w odtwarzaczach są najważniejsze elementy. Fakt że 1065 jest trochę wolny ale do wytrzymania. Divixy moge odtwarzać chociażby w telewizorze. Dla mnie najważniejsza jest jakość obrazu i dźwięku a to 1065 ma bez zarzutu.

Pozdrawiam

wszystkie firmowane BD yamahy, onkyo, denony, hk itd. to mul z gnojem nie wazne jaki model

chciales porzadne bd to jedynie ca 651/751bd lub oppo 93/95

wiem ze kasa nie ta ale nie zasilasz zakupem sklepow i producenow tych pseudo odtwarzaczy i zadowolony jestes z tego co masz....

Mój poprzedni odtwarzacz DVD yamahy wytrzymał 9 lat dość intensywnej eksploatacji więc najgorszy nie był. Ale faktycznie yamaha to nie zupełny top.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.