Skocz do zawartości
IGNORED

Genius sw-hf 5.1 5100 + audigy4 = trzaski

Tomasz Kulej

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, mam dziwne trzaski podczas odtwarzania filmów z dźwiękiem wielokanałowym, jednak dźwięk trzeszczy tylko w najgłośniejszych momentach np. przy wybuchach, strzałach, uderzeniach itp. Doszedłem do wniosku, że to nie głośniki, bo na innym wzmacniaczu jest to samo. A może wzmacniacz też musi mieć dekoder DD/DTS? Irytuje mnie to, więc postanowiłem przeznaczyć kilkaset zł(100-500) by pozbyć się tego problemu raz na zawsze, choć nie wiem, czy to nie przypadkiem urok 'taniego sprzętu', ponieważ wcześniej miałem kino domowe microlab (jakaś taniocha za 500zł z hipermarketu i już nawet zapomniałem, jaki to był model) i niby miał dekoder DD/DTS, ale puszczając film na dvd, miałem taki sam problem. Pojęcia nie mam, co powoduje te trzaski, teraz odtwarzam filmy na win7 i kmplayer, jakakolwiek zmiana ustawień systemowych lub w odtwarzaczu nic nie daje. Czy ktoś miał podobny problem i udało mu się go rozwiązać? Może sprzęt podłączany analogowo (6xchinch) tak po prostu działa?

https://www.audiostereo.pl/topic/94201-genius-sw-hf-51-5100-audigy4-trzaski/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.