Skocz do zawartości
IGNORED

Audionova Starpower MkII do CD?

defol

Rekomendowane odpowiedzi

Czy wyżej wymieniony kabel nadaje się do podpięcia CD czy jest raczej rekomendowany do wzmacniacza? Do wzmacniacza mam sieciówkę StandArt Moc2 i jest słyszalna różnica ale tylko na basie. Dość sceptyczny jestem jeśli chodzi o to jak pięknie i radykalnie wręcz sieciówki zmieniają brzmienie sprzętu :) , niuanse słychać ale wielkich zmian przynajmniej ja nie słyszę. Chciałbym kupić ww Audionovę do swojego CD i zastąpić zwykły kabel zasilający.

"Odmienny obraz każde widzi oko a każde ucho inny słyszy śpiew. A każde serce gdy wejrzysz w nie ukaże własną słabość i grzech"

https://www.audiostereo.pl/topic/94363-audionova-starpower-mkii-do-cd/

Kup lepiej kabel Supra LoRad i jakieś ładne wtyki, np. podróbki Oyaide

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wyjdziesz na tym lepiej niż kupując nie-wiadomo-co spod znaku Audionovy, nie raz się okazało że sprzedają kable warte kilkanaście złotych za parę stów. Ewentualnie zainteresuj się tym (cokolwiek by to nie było to cena niezła):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Mialem ten kabelek strasznie poluzowany bas misiowaty dzwiek raczej spowolniony szalu nie robil pod wzmacniaczem pod CD nie sprawdzalem bo wtedy mialem Sony XA3ES . Zwykly Lapp kabel za 60pln z allegro gral lepiej niz ta Audionova ;)

Potwierdzam wczesniejszą opinię. W moim systemie ze wzmacniaczem lepszy był lapp, z cd używałem audionovy i szybko zastąpił ją Furutech. Za to z TV działa świetnie:)

Ale podstawa to samemu posłuchać i porównać. Używki zarówno lappa jak i audionovy nie są drogie.

To jest kabel szczegolnego przeznaczenia - tak jak koledzy napisali generalnie poluzowuje bas i ociepla brzmienie, sprawdzi sie tylko w sytuacji kiedy zrodlo gra zbyt ostro/detalicznie i wtedy to jest bardzo dobry match.

Do CD-ka polecam Vincent Power Cable, uzywke mozna kupic w przystepnej cenie a efekt mocna slyszalny, szczegolnie na basie.

Posiadam kabel jak w tytule podpięty do cd Meridian 508.20 oraz pod wzm. Meridian 551. W odniesieniu do kabelków zaaplikowanych przez producenta dzwięk stał się zdecydowanie większy, schodzi niżej i poprawiła się mikrodynamika. Nie zaobserwowałem żadnego zmatowienia, spowolnienia itp. Nie robiłem bardziej szczegółowych testów więc nie jestem w stanie stwierdzić czy kabel miał wpływ na wyżej opisane zmiany w przypadku wzmacniacza czy może cd, czy też wpłynął na obydwa urządzenia.

Reasumując, uzyskałem zupełnie przypadkowo bardzo satysfakcjonujacy efekt(kupiłem dwa 2m kable za 240 zeta)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.