Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki DAC wybrać?

filozof

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jako miłośnik muzyki klasycznej postanowiłem "polepszyć" jakość dźwięku. Zastanawiam się nad zakupem DAC-a. Mój zestaw to Marantz SA 7003 + Marantz PM 7004 + kolumny BW CM1. Co do rodzaju muzyki klasycznej, to preferuję nagrania Deutsche Grammopfon i w szczególności utwory w "adaptacji" Herberta von Karajana. Co do DAC-a, to tutaj czekam na WASZE rady i opinie. Trudno mi określić max. kwotę jaką warto wydać (na jaką mnie stać). Po prostu z góry jestem bardzo wdzięczny za rady

https://www.audiostereo.pl/topic/94387-jaki-dac-wybra%C4%87/

Szczerze polecam zapoznać się z NOS-DAC'kami z w pełni dyskretnym układem wyjściowym produkcji MHDT Laboratory.

Havana lub Stockholm DAC.

Używam jednego z nich z prawdziwą przyjemnością.

Ceny bywają atrakcyjniejsze gdy się trafi egzemplarz używany. Na forum niedawno jeden kolega planował sprzedaż nowiutkiego Stockholma.

MInus jest taki, że trzeba dopłacić za dobrą lampę - Bendix, Western Electric czy słowacka JJ.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Witaj,

biorąc pod uwagę konfigurację sprzętową oraz gatunki muzyczne, zdecydowanie sugerowałbym posłuchać przetwornik Rega DAC oraz jeśli budżet pozwoli, Hegel HD11. Zawsze możesz wypożyczyć urządzenia do testów we własnym systemie.

w przypadku pytań słuzę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zerknij na Audiolaba M-DACa o ile gdzieś się go w Polsce uda teraz znaleźć. Myślę, że nie powinien zawieść. Swego czasu mieliśmy 2 sztuki i grały naprawdę dobrze, znalazły jednak już swoich nowych właścicieli

Pozdrawiam,

Michał

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.