Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny Klipsch i jaki subwoofer?

Lucjusz0

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym kubić subwoofer do swojego kina domowego, ale nie wiem jaki mógłby dobrze współgrać z moim zestawem. Mam amplituner Onkyo 608, kolumny Klipsch F3, C10, B2. Pomieszczenie 18 m2. Wykorzystanie 85% filmy, 15% muzyka. Limit do wydania to 1500 zł.

Zastanawiałem się nad JBL ES150, ale przeczytałem gdzieś, że jest to „marketowy” subwoofer i dudniącym brzmieniu. A może najlepiej kupić coś z tej samej marki co reszta głośników, np. Klipsch SW350? Widziałem też dobre opinie o Magnat Supreme 301A.

Sam już nie wiem, w którym kierunku mam iść. Odsłuchać nie mam gdzie, a w markecie nie ma sensu. Będę wdzięczny za wszelką pomoc. :)

https://www.audiostereo.pl/topic/94613-kolumny-klipsch-i-jaki-subwoofer/

Do czego chcesz wykorzystać subwoofer ? Do filmów czy także do słuchania muzyki ?

Mało jest dobrych subwooferów w tym budżecie, które potrafią coś więcej niż tylko mocno łupnąć.

Jeśli nie zależy Ci na dudnieniu i efekciarstwie, tylko na precyzji brzmienia, zdecydowanie polecam subwoofer REL T5.

zapraszam na odsłuchy

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Ja do moich Klipschów kupiłem, również Klipscha ale serii reference.Klipsch RW-10D To co potrafi ta maszynka ciężko opisać słowami. Rel to raczej z przewagą muzyki.Jak byś miał jakieś pytania odnośnie mojego suba pisz śmiało.

Rel jest szybki i bardzo dokładny. Oczywiście przy muzyce są to cechy niezbędne aby korzystać z subwoofera, przy kinie jednak także wplywa to korzystnie na odbiór efektów z wysoką dynamiką w dole pasma. Koniecznie posłuchaj poszczególne modele

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zainteresował mnie niższy model Klipsch RW-10, czyli RPW-10. Zastanawiam się tylko, czy warto dopłacać do wyższego modelu RW-10 na metrażu 18 m2 (RPW-10 1500 zł, a RW-10 1900 zł)? Byłoby to duże przekroczenie mojego limitu.

Skoro posiadasz F-3 w 18m2 to widać że lubisz słuchać głośno muzyki. na allegro jest za 1750zł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Subwoofer i tak niżej zejdzie i zagra lepiej przy cichym słuchaniu od tych samych kobył, nawet taki niewielkich rozmiarów. A do samego robienia łomotu na filmach to można kupić 10-12' za połowę tej kwoty, po co przepłacać jak i jeden i drugi nie nada się do muzyki.

Do łomotu wziąłbym JBL ES150 i pewnie by się nadał do tego celu. Wolałbym jednak coś, powiedzmy, mniej dudniącego, ale pokazującego siłę efektów specjalnych w filmach. Chyba dobrze się wyraziłem. Klipsch wydawał mi się lepszym rozwiązaniem w tym względzie.

Do muzyki nie potrzebuję, aż tak bardzo subwoofera, więc nie musi on być uniwersalny.

Lexusiatko a Twój sub w jakim pomieszczeniu gra i jak się sprawuje w filmach?

Don111 co w takim razie byś proponował?

Polecono mi jeszcze Velodyne Impact 10. Co myślicie o nim? Sprawdzi się do filmów? Jak wypada w porównaniu do Klipschów?

• 3 lata później...

Na 20 m2 krótki czas posiadałem klipsch sw350 ale czułem mały niedosyt i zmieniłem go na klipsch sw 110 i nie żałuję. Między tymi subwooferami jest przepaść jakości basu i brzmienia w filmach.

Na próbę kiedyś przytargałem do domu jbl es 250 pw moc była ogromna kanapa podskakiwała w filmach ale jakości, mięsistości basu to ja nie słyszałem

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.