Skocz do zawartości
IGNORED

Magnetofon Sony TC-FX 150 - wymiana rolki dociskowej.

patrykut

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od tygodnia męczy mnie "problem" z falowaniem dźwięku (jest troszkę tak, jakby był w zwolnionym tempie). Stwierdziłem, że jest to prawdopodobnie wina rolki dociskowej, ponieważ gdy ją mocniej przyciskam, przez kilka dni jest ok, jednak problem wraca. Znalazłem jakiś sklep internetowy, gdzie jest dużo rolek. Moje pytanie to jak wymienić tę rolkę? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

...

Moje pytanie to jak wymienić tę rolkę? Pozdrawiam i proszę o odpowiedź,

Popatrzeć, pomyśleć, znaleźć instrukcję serwisową, wymienić zgodnie z zasadami sztuki wymieniania rolek. Brak wiedzy w przedmiocie? Znaleźć kogoś kto wiedzę posiada i dokona dzieła.

GM

Witam.

Problem tkwi w tym, że ani ja, ani szerokie zasoby Internetu nie posiadają instrukcji do tego modelu. Owszem, nie zajmuję się tym na co dzień, dlatego chciałem kogoś doświadczonego zapytać. Proszę o jakieś wskazówki, normalne.

Pozdrawiam.

Gość G.Mark

(Konto usunięte)

Witam.

Problem tkwi w tym, że ani ja, ani szerokie zasoby Internetu nie posiadają instrukcji do tego modelu. Owszem, nie zajmuję się tym na co dzień, dlatego chciałem kogoś doświadczonego zapytać. Proszę o jakieś wskazówki, normalne.

Pozdrawiam.

Wskazówki już otrzymałeś. Otworzyć urządzenie. Przeanalizować możliwości dostania się do mechanizmu rolki. Popatrzeć jak ona jest zamocowana. Zajrzeć choćby do wnętrza kieszeni kasety i popatrzeć na tę nieszczęsną rolkę Stawiam dolary przeciwko orzechom, że oś rolki jest wciskana jednym końcem w plastikowy uchwyt. Jeśli się mylę, to pokaż chociaż jakieś zdjęcie tej rolki i jej otoczenia.

Teraz jest bardziej normalnie?

GM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.