Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki do kolumn, wybór do 500zł.

bigben.cycu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Zastanawiam się nad wyborem głośników do kolumn, mam na myśli zestaw który wspólnie będzie dobrze grał, a raczej nie przeszkadzał sobie na wzajem. Cena do 500zł za same głośniki. Kolumny będę sam wykonywał.

Moja propozycja na jedną kolumnę:

GDM 17-180-8 STX

GDN 17-140-8 SCX

GDWT 9-200-8 PB STX

W sumie ok 350zł za 6 głośników.

Decydować się na taki zestaw czy są jakieś inne propozycje?

Pozdrawiam.

Wybór beznadziejny. Nie wiem czym kierowałeś się przy wyborze akurat takich głośników.... Lepiej chyba przepić te pieniądze niż kupować to co podałeś. 600zł to mała kwota i ciężko zrobić z tego nawet słabe 2 drogi.

popieram że wybór bardzo slaby, za te 500 zł możesz kupić 4 głośniki to spoko kolumn 2-droznych np gdn15 lub gdn18 serii awx od STX, do tego wysokotonówkę stx awx lub naciągając budżet SEAS'a. Albo coś tańszego....sprawdzone gdn15 tonsila i vifa dx lub xt

Jak wyżej 15-stka lub 18-stka AWX do tego wysoki AWX , może to grać na początek nawet na jednym kondzie u góry , i tak będzie co najmniej dobrze . Kilka dobrych projektów w tym TL , różne wersje wysokich , seas , usher , można później tuningować. Tak czy siak za tą kasę można zrobić więcej niż słabe monitory , trzeba tylko ciut dalej spojrzeć ;) ...

W sumie z taką kasą to tylko 2-way bym sugerował ale to nie ja chcę teraz robić kolumny. Pozdrawiam.

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Witam wszystkich,

Zgodnie z Waszymi sugestiami zdecydowałem się na naciągnięcie budżetu. Proszę powiedzieć czy te głośniki w kolumnie zagrają dobrze, tzn. tak żebym nie żałował wydanych pieniędzy.

2x

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

1x

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Father_PiO

(Konto usunięte)

Owszem, zagrają, to bardzo zacne głośniki. Tylko pliiiiiiiz, nie kupuj "zwrotnicy uniwersalnej" Janbo albo nie dawaj jakiemuś szarlatanowi do zestrojenia "na słuch". Zrób gotowy, dobry, sprawdzony projekt. Pogadaj z dolphinem, jest obtrzaskany w AWXach i powie Ci dokładnie co i jak masz zrobić.

bigben.cycu

Jak już zwiększyłeś budżet na 2,5 drogi to dołóż jeszcze parę groszy i zrób 3W. Zyskasz znakomitą średnice i niższe zejście. Zwrotnica jest dość prosta - tania.

GDN 8" AWX + GDM AWX + GDWK AWX

gdn8awxgdmawxgdwkawx.jpg

Kopia3wayAWX.jpg

Tylko pliiiiiiiz, nie kupuj "zwrotnicy uniwersalnej" Janbo albo nie dawaj jakiemuś szarlatanowi do zestrojenia "na słuch". Zrób gotowy, dobry, sprawdzony projekt. Pogadaj z dolphinem, jest obtrzaskany w AWXach i powie Ci dokładnie co i jak masz zrobić.
Oczywiście że nie będę kupował uniwersalki. Postaram się skontaktować z dolphinem

KonradRak:

Zastanawiam się nad taką konfiguracją tylko nigdzie nie moge znaleźć takiego głośnika niskotonowego.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) To ten ale chwilo niedostepny

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.