Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie CD do Canor SH-1 i AKG K702

Octagon

Rekomendowane odpowiedzi

Masz dobry zestaw, do niego należy znaleźć odtwarzacz który w pełni wykorzysta potencjał systemu. Napewno musisz przesłuchać kilka konfiguracji i wybrać najbardziej optymalną dla siebie. Proponowałbym zwrócić uwagę na świetny top-loader Rega Apollo-R (niestety są duże problemy z dostępnością, mamy jednak obiecaną w najbliższym czasie dostawę), Roksan Kandy K2 oraz Quad Elite CD-S. Przy trochę niższym budżecie obstawiałbym jeden z modeli odtwarzaczy NAD (np. C546BEE) oraz Exposure 1010CD.

Serdecznie zapraszamy na odsłuchy,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Nie wiem jak gra Sh - 1 i K702. Ja mam TP - 10 i Q701,u mnie sygnał idzie z Dac'a. Dobrze sprawdzają się szczegòłowe źródła jaśniej grające,np: Rotel RCD - 02 nie wypadł dobrze jak dla mnie,znacznie lepiej było z niedrogim Teac PD-H300 MK III i Primare CD - 31,ale to już spory wydatek. Ostatnio pdłączyłem też pożyczone takie plastikowe gówienko za 400 pare zł ,odtwarzacz multimedialny Hyundai TP - 01 i słuchałem z plików Flac, jak na taką taniznę zagrało to naprawdę nieźle. Nie wiem czy nie lepiej byłoby iść w tym kierunku,kupić Dac'a i jakiś odtwarzacz strumieniowy,a przynajmniej wypróbować dla porównania , no chyba że masz bardzo dużo płyt i wolisz tradycyjny napęd.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

No właśnie myślałem nad jakimś dackiem tylko w tym temacie jestem zupełnie zielony. Co do niego podłączyć jako źródło? Tanie dvd czy też laptopa i puszczać pliki (płyt nie mam zbyt dużo także mógłbym je zripować) Z drugiej strony też myślałem nad odtwarzaczem strumieniowym (np marantz na7004 bądź coś innego w tym przedziale cenowym), ale plików hires za dużo nie ma a poza tym musiałbym chyba dodatkowo jakiś serwer postawić i znowu tony sprzętu się mnożą razem z wydatkami:)

Zależy ile Chcesz przeznaczyć na Dac'a. Strumieniowiec możesz poszukać taki który czyta z dysków zewnetrznych np: Musical Fidelity M1 Clic ma wbudowany Dac i chyba czyta też z dysków zewnętrznych po kablu Pro-Ject też ma takiego strumieniowca do tego obsługuje chyba gaples oby dwa mają w miarę duże wyświetlacze w stosunku do innych,co na pewno jest zaletą w użytkowaniu,trzeba się rozejżeć. Plików Hi res trochę jest,po za tym zwykłe ripy płyt też grają jak są dobrze zrobione.Ja tez jeżeli miałbym użytkować strumieniowca to tylko z obsługą dysków zewnętrznych,bez stawiania serwera.Raz wydatek,dwa miejsce.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.