Skocz do zawartości
IGNORED

Nazareth - dzis w Lublinie,jutro w Poznaniu

zildjian

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć Ramole,

Przez przypadek trafiłem wczoraj na koncert Nazareth do gdyńskiego Ucha. Dawno tak się nie bawiłem. Dan Mc Cafferty w świetnej formie, chyba jest jak wino w porównaniu z innymi znanymi głosami z tamtej ery. Odniósłbym lepsze wrażene,gdyby nie ograniczenie do raczej tylko znanego sprzed dziesiątek lat repertuaru,"wypełniaczy" gitarzysty (choć jego Les Paul dawał soki :-)) tym bardziej,że raczej przeciętny z niego wirtuoz, i dość krótkiego koncertu - ok. 1 :15. Świetne wrażenie zrobił na mnie perkusista,syn basisty. Tak jak lubię: ile,kiedy,jak.

Co ciekawe,obok wielu pomarszczonych łysoli,na sali niemało małolatów.To dobrze :-) Jak nie macie co robić dziś i jutro wieczorem, polecam.

Witam.Byłem na koncercie Nazareth w Bydgoiszczy.Przed nimi grało TSA.Za komuny to było wydarzenie??

Koncert był świetny, nie pamiętam który to był rok,ale bardzo dawno temu.Mile wspominam, bo to wtedy było wielkie święto muzyczne.

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Tyle to już czasu minęło?-

Miałem być w Bydgoszczy na tym koncercie w 1984 ale nie dojechałem ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Miałem być w Bydgoszczy na tym koncercie w 1984 ale nie dojechałem ;)

Ja miałem wtedy 17lat, dojechałem co nie było łatwe w tamtych czasach i mile wspominam nawet przespaną noc na dworcu PKP, żeby wrócić do domu.

Pozdrawiam.

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Ja z kumplami niestety dojechałem tylko do Poznania i utknąłem na...dołku, nie spodobaliśmy się tamtejszej milicji,

Pozdrawiam

Na pocieszenie ;)

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ha ha! Też byłem na koncercie Nazareth, ale w opolskim amfiteatrze. I też koncert otwierało TSA. Pamiętam, że brzmienie tajnego stowarzyszenia było niestety bardzo ubogie w porównaniu do głównej gwiazdy wieczoru i pamiętam genialną, akustyczną wersję Cocaine w wykonaniu Nazareth. Tak, to były czasy! 1984 rok, zaraz po wojnie! ;-)

Pozdr, M.

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.