Skocz do zawartości
IGNORED

Jak zagra Rotel RA-02 + Tonsil Maestro II ?

udziudziany

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

Jak myślicie, jak zagra zestawienie Rotel RA-02 + Tonsil Maestro II?

Dodam, że pokój ma 22 m2 a źródłem jest CD Rotel RCD-855 oraz, czasem wrzucę jakiś winyl.

Kolumienki Maestro są w moim posiadaniu i dotychczas pracowały (i pracują nadal) z integrą Yamaha AX-900 dając bardzo ładny szczegółowy i miękki dźwięk ze spora ilością głębokiego basu. Ale...lubię doświadczenia i chciałbym sprawdzić Rotela.

Preferowana przez mnie muza to rock progresywny (Pink Floyd), blues, czasem jakiś hard oraz plumkanie w stylu Diany Krall.

Jak waszym zdaniem to zagra? Miękko i fajnie, ciepło, czy może ostro i z niewielkim kontrolowanym basem?

pozdr.

Rotel 02 vs AX900 to tak jakbyś porównał wzmacniacz klasy Harman Kardon 980 do 990.

Rotel w praktycznie każdym modelu ma krótki i twardy bas, z dobrą kontrolą, choć ten 02 to słabiak, więc ta dobra kontrola byłaby dość wątpliwa w połączeniu ze sporymi podłogówkami.

Dzięki za sugestie,

kurcze, trochę mnie dobiliście :))), chciałem zrobić jakąś zmianę. Przed laty miałem Rotela takiego z korektorem - model bodajże RA-1000. Ładnie grał skubany, ale był w kiepskim stanie technicznym (przełączniki, potencjometry itp.) i sprzedałem. Miał doskonałą miękkość i bas.

Dla tego teraz wałkuję też Rotela.

A co sądzicie o RA 210 z tymi zestawami? To już 60W RMS prz 8Ohm, dual mono, jak to zagra??? Z Czym to porównać (chodzi mi o model Rotel,a)???

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.