Skocz do zawartości
IGNORED

Nowa giełda płytowa w Krakowie

Jonathan_Sarkos

Rekomendowane odpowiedzi

Jest szansa na to, że pojawi się na krakowskiej mapie muzycznej nowa giełda. Miejscem będzie albo jeden z klubów na Kazimierzu, albo też miejsce w bezpośrednim sąsiedztwie Rynku. Zapewne w sobotnie, lub niedzielne popołudnie, a także cyklicznie.

W związku z tym, i jeśli słowo ciałem się stanie (choć nie jestem ani pomysłodawcą, ani głównym organizatorem) będziemy starali się zaprosić jak największą liczbę sprzedających i kupujących, tak aby to popołudnie było dla wszystkich pełne pozytywnych wrażeń.

Miejmy nadzieję, że idea zaskoczy w praktyce. Aktualnie funkcjonująca giełda "Pod Przewiązką" na ulicy Bydgoskiej, to raczej sposób na spełnienie niedzielnego przedpołudnia przez paru sympatycznych dżentelmenów, w czym oczywiście nic złego nie ma :). Natomiast nijak temu wydarzeniu do tego, co dzieje się na giełdach płyt na zachodzie Europy, choć i tam szału żadnego nie ma.

Jeśli coś się wyklaruje, napiszę w tym właśnie temacie

Pozdrawiam wszystkich

Andrzej

• 2 tygodnie później...
  • 3 tygodnie później...

targowisko Kraków ul.Balicka 52 (czy 54?) - niedziela od 9.00-14.30,

a jutro (czwartek 12 lipca), pojutrze i w sobote - 9.0-16.30 - pchli targ na Kazimierzu - winyl, kasety, cds i bagnety

no właśnie co z nią? mam mieszkano kupione ostatnio w grodzie Kraka-dobrze by bylo sobie płyty pokupoiwac halo co z nia? tez sie pytam

Do giełdy droga daleka. W innym wątku, nie tak daleko, masz spis wszystkich miejsc, gdzie można kupić winyle w Krakowie. Jest takich miejsc miedzy 10 a 15.

Hello,

w piątek,

2o lipca na Rynku (obok Sukiennic) Giełda Kolekcjonerów - w tym winyle (9.00-19.00)

oraz letnie tychże wyprzedaże - nie chrum-chrum, a, 'baaaa', niżej podpisanego - padam do nóżek Waszmościom;

win

• 2 tygodnie później...

Hello,

jako że, w sobotę i niedzielę na Balickiej będziem raz ostatni AŻ do 10/12, ZAPYTUJĘ:

kto zna miejsca w W-wie z płytami (Hybrydy, zdaje się w niedzielę, Wolumen w soboty?)

• 2 tygodnie później...

Hello,

jako że, w sobotę i niedzielę na Balickiej będziem raz ostatni AŻ do 10/12, ZAPYTUJĘ:

kto zna miejsca w W-wie z płytami (Hybrydy, zdaje się w niedzielę, Wolumen w soboty?)

Hybrydy, ostatnia sobota miesiąca

• 2 lata później...

Dzień dobry,

Śledzę Waszę forum od jakiegoś czasu i postanowiłem się wreszcie zarejestrować. W związku z tym, że niewiele się u nas dzieje, jeśli chodzi o miejsca / spotkania / giełdy, pod koniec maja tego roku postanowiłem zorganizować Collector's Meeting w Krakowie - wydarzenie poświęcone kolekcjonerom płyt winylowych, CD, kaset oraz wszystkim pasjonatom muzycznym. Zasady były proste: za symboliczne 5 zł - każdy z Was może otworzyć sobie mini stoisko ze swoimi muzycznymi skarbami, z którymi postanowiliście się rozstać lub też podzielić z innymi. Spotkaliśmy się przy ul. Brackiej 4.

Mając w pamięci działalność mojego Wujka, który prowadził przez wiele lat w Krakowie hurtownię muzyczną i sklep, przy ul. Jagiellońskiej, był bywalcem giełdy w klubie "Pod Przewiązką", chciałbym wystartować z regularnym cyklem muzycznych spotkań i giełd dla kolekcjonerów i muzycznych pasjonatów.

We wrześniu planuję kolejną drugą już odsłonę "Collector's Meetingu", zastanawiam się nad odpowiednim miejscem na tego typu wydarzenie. Może macie jakieś swoje propozycje, pomysły, z którymi chcielibyście się podzielić? Później pozwoliłbym sobie założyć osobny wątek odn. tego cyklu.

Pozdrawiam,

Dominik.

Jest tutaj może więcej osób zaintersowanych takim wydarzeniem? Macie może pomysł, gdzie mogłaby się odbyć taka giełda? Pierwszą edycję zorganizowałem w klubowym ogródku (pod parasolami) przy ul. Brackiej w Krakowie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.