Skocz do zawartości
IGNORED

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?

Gość partick

Czy islam jest elementem kultury europejskiej?  

96 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy islam opanuje Europę?

Rekomendowane odpowiedzi

To byłby pierwszy tak znaczący krok - od czegoś trzeba zacząć.

Tak w ogóle to śniadzi "obywatele" UK szykowali zamach na wzór tego z Afryki w hipermarkecie:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Umiarkowani muzułmanie z Norwegii o swoim umiarze (idzie wielka wojna, tyle powiem):

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

ideą islamu nie jest zniszczenie innych światopoglądów; ale narodowiec-kretyn który to z siebie wypluł pewnie quranu w rękach nie miał. ciekawe czy chociaż czytać potrafi.

równie dobrze mgóbłyś powiedzieć że ideą chrześcijaństwa jest wybijanie niewiernych. to w k ońcu chrześcijanie szli tysiące kilometrów wiele razy by palić i grabić muzułman.

jak rozumiem, ty też nie czytałeś quranu ?

zresztą, mało było europie pod przywództwem papiestwa mordować i gwałcić w konstantynopolu; gwałcili i palili u siebie tych którzy myśleli inaczej, wierzyli inaczej i odważyli sie podważać kościelne brednie.

niestety, wczesne chrześcijaństwo za nauke katowało i torturowało, a muzułmanie pisali książki i stawiali biblioteki.

wierzącym to niepotrzebne więceśmy im to spalili.

więc kto tu jest bardziej cywilizowany ?

Czy chrześcijaństwo jest częścią kultury Afryki? Zakładając oczywiście, że DUMNI PRZEDSTAWICIELE BIAŁEJ RASY zgodzą się, że Afryka jakąś tam kulturę jednak posiada.

chrześcijaństwo to byt stosunkowo młody; zawłaszczył tereny od pogan, którzy byli tu przed nami kilka dorbych tysięcy lat jeśli nie więcej, i sam po lednie 2 tysiącach głosi nauki o "tradycji i kulturze europy i jej historii", w której jest, niestety, splunięciem.

śmieszne w sumie.

że tyle ludzi się na to łapie - z kolei straszne.

ideą islamu nie jest zniszczenie innych światopoglądów...

Ideą islamu jest zniszczenie innych poglądów.

Ideą islamu jest zniszczenie innych poglądów.

nie jestem muzułmaninem, ale to stwierdzenie to jest najzwyklejszy idiotyzm. lub idiotyczna interpretacja. na jedno wychodzi.

równie dobrze mgóbłyś powiedzieć że ideą chrześcijaństwa jest wybijanie niewiernych...

Ideą chrześcijaństwa jest misjonownie (nie pochwalam), ideą islamu jest wybijanie niewiernych. Chrześcijaństwo miało okres w historii w którym do misjonowania wykorzystywało wybijanie niewiernych - duża różnica, przyznasz.

nie jestem muzułmaninem, ale to stwierdzenie to jest najzwyklejszy idiotyzm.

Naczym opierasz ten pogląd?

na tym że, jeśli to w ogóle można nazwać twierdzeniem, i jeśłi jest ono na czymkolwiek oparte - to pewnie na próbie utożsamienia odłamu fundamentalizmu który o całości nie świadczy. to sprytne przeniesienie efektu halo w sferę wyznania wiar. chrześcijanie mieli okres krucjat, muzułmanie nie mieli.

w wielkim skrócie - ideą chrześcijaństwa nie jest misjonowanie, lecz miłość do bliźniego. jezus nie kazał po prostu nauczać, kazał nauczać konkretów - i nadstawiać drugi policzek. czego dał przykład dając się ukrzyżowwać.

chrześcijanie mają tyle samo za pazuchą co muzułmanie, a to że kilku debili interpretuje kilka książek w sposób ojęty siłą i terroryzmem to jeszcze nie podstawa żeby całą wykłądnie danej religii sprowadzać do takich prostolinijnych i ignoranckich twierdzeń jak niektóre powyżej.

to wynika z małej wiedzy i bycia ignorantem, podobnie jak twierdzenia (skoro to forum poświęcone tematyce audio chociażby) że muzyka elektroniczna jest bezduszna, meloman słucha tylko klasyki, wszyscy księża to pedofile i inne podobne kocopoły nie warte komentowania.

Islam się nie reformuje - koran nie podlega interpretacji.

Islam nie uznaje rozdziału państwa od religii - szariat.

Koran jest księgą nienawiści manipulującą czytelnikiem (zasada abrogacji - wiele sur pisanych w Medynie, nawołujące do wojny, unieważnia te pisane w Mekce, bardziej pokojowe)

Sam autor był bandytą i pedofilem - takim Stalinem swoich czasów.

W żadnym kraju islamskim nie ma wolności i swobód obywatelskich, a kraje te są biedne i zacofane (wyjątek Emiratów, Arabii Saudyjskiej itp - bogactwo ze sprzedaży ropy za zachodnie pieniądze) - przecież mieli 1500 lat na wypracowanie w tym systemie wolności i pokoju.

Twoje twierdzenia wynikają z małej wiedzy i opieraniu się na powierzchownych informacjach promujących fałszywy obraz islamu jako "religii pokoju". Olbrzymi w tym udział polityczny i finansowy Arabii Saudyjskiej.

Nie pisz takich rzeczy bo Cię zabiją. Oni nie żartują.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

moje twierdzenia wynikają z faktu iż quran czytałem, dawno już temu, i spędziłem wiele lat pracy w towarzystwie muzułman z różnych części świata, tych wykształconych, oczytanych - a więc z niezliczonych rozmów z nimi. ponadto z wielu artykułów i innych źródeł pisanych. co najśmieszniejsze, nigdy nie napisałem że islam jest religią miłości.

jeśli komuś można zarzucić małą wiedzę to raczej tym którzy nie będąc we wszystkich krajach islamu twierdzą że wszystkie kraje islamu są biedne i zacofane.

z tego wynika że wystarczy nie wyznawać islamu żeby biednym i zacofanym nei być, co jest oczywiście bzdurą.

pisanie że quran manipuluje ludźmi jest tezą ani do obalenia, ani do udowodnienia.

zwykły populizm, nic więcej. tym razen, z ust przeciwnika islamu. kto więc kim manipuluje ?

Sam autor był bandytą i pedofilem - takim Stalinem swoich czasów.

przy okazji - autorem światłej miłościwej biblii jest, jak rozumiem, rzesza ludzi miłościwych i nie pedofili na ten przykład ?

a to ciekawe. pedofilia ? rozumiana dzisiejszymi standardami tak ? no to jak tu dyskutować.

Nie pisz takich rzeczy bo Cię zabiją. Oni nie żartują.

Gdybym mieszkał w Anglii czy Holandii to bym się mocno skamuflował w internecie (TOR itp) zanim bym coś chlapnął w tym stylu. Głupi nie jestem.

Mimo wszystko uważaj, islamiści to bezwzględni zabójcy.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

przy okazji - autorem światłej miłościwej biblii jest, jak rozumiem, rzesza ludzi miłościwych i nie pedofili na ten przykład ?

a to ciekawe. pedofilia ? rozumiana dzisiejszymi standardami tak ? no to jak tu dyskutować.

Chrystus bzykał dzieci? Zabijał ludzi? Nawoływał do zabijania?

Stary Testament chyba nie ma jasno sprecyzowanego autora - ot takie brutalne ludowe historie monoteistyczne. Koran to jasna deklaracja ideowa autora.

pisanie że quran manipuluje ludźmi jest tezą ani do obalenia, ani do udowodnienia.

Czytałeś o zasadzie abrogacji?

Chrystus bzykał dzieci? Zabijał ludzi? Nawoływał do zabijania?

chrystus nie ma nic wspólnego z biblią.

stary testament nie podobał się katolikom i bez pytania żydów o jego interpretację napisali sobie nowy.

ot taka historia.

Mimo wszystko uważaj, islamiści to bezwzględni zabójcy.

Tak, masz rację, już od jakiegoś czasu myślę o tym żeby stworzyć sobie "nienamierzalną" tożsamość w internecie i tylko poprzez nią wypowiadać się w kwestiach związanych z Islamem.

Z drugiej strony można nie robić nic i będziemy mieli sytuację jak w Anglii gdzie, podobno jak się pojedzie, to dopiero widzi się, jak oni oszaleli w kwestii poprawności politycznej. Rzucasz np. jakiś tekst w pracy w stylu tych z tego wątku i wylatujesz z roboty.

A tezy stawiane przez kolegę shukenję zmierzają ku temu.

Najbliższe 50 lat to będzie być albo nie być dla kultury zachodu i islamu.

chrześcijanie mają tyle samo za pazuchą co muzułmanie, a to że kilku debili interpretuje kilka książek w sposób ojęty siłą i terroryzmem to jeszcze nie podstawa żeby całą wykłądnie danej religii sprowadzać do takich prostolinijnych i ignoranckich twierdzeń jak niektóre powyżej.

jeśli komuś można zarzucić małą wiedzę to raczej tym którzy nie będąc we wszystkich krajach islamu twierdzą że wszystkie kraje islamu są biedne i zacofane.

z tego wynika że wystarczy nie wyznawać islamu żeby biednym i zacofanym nei być, co jest oczywiście bzdurą.

I dlaczego piszesz "quran" a nie "koran" ?

Można nie lubić Kolonkę, ale w kwestii manipulacji medialnej związanej z islamem ma świetne spostrzeżenia. Podobny jest mechanizm powstawania ogólnych poglądów na temat islamu i koranu:

Ukryta Zawartość

fakt

+

pytanie o zasadność oceny i kryteria oceny czynów z kronik sprzed tysięcy lat...

dalej żadna polityczna poprawność.

Sory, ale stawianie islamu na równi z chrześcijaństwem i wybielanie jego faktycznego oblicza to solidny fundament pod poprawność polityczną. W ogóle w momencie gdy wchodzimy powoli w czasy konfrontacji z tą "kulturą" głoszenie takich poglądów to najłagodniej mogę nazwać dekadencją.

Ukryta Zawartość

halo, kiedy postawiłem te religie na równi ?

powiedziałem jedynie że mają tyle samo za pazuchą.

to raczej ty wybielasz kościół, oprócz krucjat odpowiedzialny za okres dziś nazywany "ciemnymi wiekami"

chodzisz do kościoła ?

równie dobrze mgóbłyś powiedzieć że ideą chrześcijaństwa jest wybijanie niewiernych. to w k ońcu chrześcijanie szli tysiące kilometrów wiele razy by palić i grabić muzułman.

jak rozumiem, ty też nie czytałeś quranu ?

zresztą, mało było europie pod przywództwem papiestwa mordować i gwałcić w konstantynopolu; gwałcili i palili u siebie tych którzy myśleli inaczej, wierzyli inaczej i odważyli sie podważać kościelne brednie.

niestety, wczesne chrześcijaństwo za nauke katowało i torturowało, a muzułmanie pisali książki i stawiali biblioteki.

wierzącym to niepotrzebne więceśmy im to spalili.

więc kto tu jest bardziej cywilizowany ?

tu religia i tu religia, widzisz roznice?

swoją drogą, już dobrych kilka lat temu liczba wyznawców allaha przebiła liczbę wyznawców yahve. i co teraz ?

masakra
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.