Skocz do zawartości
IGNORED

MARANTZ SR-6003 AWARIA.

dariusz964

Rekomendowane odpowiedzi

Witam mam pytanie czy ktoś miał taki przypadek, amplituner grał razem ze wzmacniaczem ,który robił jako końcówka mocy w kinie,połączenia wszystkie były dobre raz się wyłączył.Potem przez parę dni grał normalnie aż znowu się wyłączył i koniec nie chce się załączyć miga czerwona kontrolka standby i koniec,Jakiś dobry i nie złodziejski serwis ktoś zna taki.Amplituner ma 30 miesięcy i nie ma gwarancji.

https://www.audiostereo.pl/topic/94988-marantz-sr-6003-awaria/

Czyżby kolejny dowód dla TEORII SPISKOWYCH o projektowaniu sprzętu na okres szybkiego zużycia ?

Poszukaj serwisówki do niego i leć do jakiegoś solidnego warszatu to Ci pomierzą bloki - DENON Cię złupi odpowiednio.

Nie wiem czy sam mu nie pomogłem w awarii,jak go wyciągałem to zauważyłem że kable głosnikowe były bardzo blisko siebie,może nawet się zwarły ,tak sobie to tłumacze,bo nigdy nie było najmniejszego problemu,a te zaciski głosnikowe to koszmar jeden przy drugim ciężko wogóle je podłączyć,dla mnie to debile którzy na 15 cm dają az 9 gniazd.

zaciski głosnikowe to koszmar jeden przy drugim ciężko wogóle je podłączyć,dla mnie to debile którzy na 15 cm dają az 9 gniazd.

Dlatego IMHO w przypadku wielokanałowych amplitunerów kina domowego warto stosować wtyki bananowe. Mimo, iż nie jestem fanem dodatkowych połączeń i audiofilskiej biżuterii, to jednak ryzyko zwarcia spada drastycznie.

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Ten marantz ma na pewno zabezpieczenie przeciw zwarciowe większość reaguje wyświetleniem na wyświetlaczu stosownego info a nie wyłączeniem, nagłe wyłączenie następuje przy osiągnięciu temperatur granicznych lub nadmiernym obciążeniu na granicy zwarcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.