Skocz do zawartości
IGNORED

Rotel RB-1090

tomaszE

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano 12.06.2012 - 20:44

Witam

mam pytanie ,związane z modelem rb-1090 ,chce zakupić ten model tylko nie mam pewności czy ta końcówka poradzi sobie z kolumnami na wzór ProAc response 3.8

są to bardzo wymagające kolumny a mam zamiar zrobić coś podobnego na ich wzór ,no prawie tyle ze ProAc 3.8 mają dwa głośniki SS 18W8535 i jest to konstrukcja 2,5 drogi a w mich będzie to konstrukcja 3 drogi na basie będzie pracował SS18W8545K00 a na średnicy SS18W8535 .Na razie gram na RB-1080 i czytałem ze ta koncówka nie poradzi sobie z wysterowaniem z takimi prądożerczymi głośnikami ,prosze o rady czy ta rb-1090 będzie w stanie sobie poradzić z takim zestawem

Pozdrawiam

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/95045-rotel-rb-1090/

RB1080 i jej wcześniejsze i teraźniejsze warianty Rotela to b.dobry amp.

zmieniają tylko obudowy i jakieś drobnostki w środku.

Poczekac na ProAc i sprawdzic czy sobie poradzi (nie wróżę dobrze);

Przy poszukiwaniach celowałbym w inny wzmak niż rotel, to kawał kolumny i wymaga świetnego pieca;

PS. Temat do zakładki stereo, tam się 'uaktywni' ;)

https://www.audiostereo.pl/topic/95045-rotel-rb-1090/#findComment-2507059

Poczekac na ProAc i sprawdzic czy sobie poradzi (nie wróżę dobrze);

ja wiem ze RB-1080 sobie nie poradzi z takimi kolumnami mam go w domu i gram na nim ,i pytałem czy RB-1090 którego zamierzam sobie kupić

poradzi wysterować takie głośniki, które jak to jeden forumowicz kiedyś gdzieś napisał potrzebują spawarki

PS. Temat do zakładki stereo, tam się 'uaktywni' ;)

zamieściłem to w zakładce stereo i przez parę dni nikt nie odpowiedział na moje pytanie dlatego postanowiłem spróbować pomocy w zakładce DIY

Pozdrawiam

Tomasz

https://www.audiostereo.pl/topic/95045-rotel-rb-1090/#findComment-2507381

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.