Skocz do zawartości
IGNORED

Klej, silikon między standy a monitory.

guthec

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Gdzieś czytałem, że istnieje opcja podklejenia standów z monitorami.

I mam do was takie pytanie..czy to w ogóle ma sens i coś daje..? Gdzie moge ewentualnie taki klej, bądź silikon kupić?

• Redaktorzy

Gdzieś na pewno słyszałeś, ale niekoniecznie dokładnie ;-) Taka masa plastyczna nazywa się blu-tack:

-

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ostatnio zdecydowanie popularniejsze i łatwiejsze do zdobycia (praktycznie w każdym papierniku) są Uhu-Tac'i (to dokładnie to samo,

ale innej marki):

-

Ukryta Zawartość

Działa idealnie a plastyczność zachowuje cały czas (ja używam swoich już od jakiś 10 lat i cały czas są ok)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Z mojej strony też polecam masę mocującą Blu-Tack lub podobną, w czterech miejscach, na rogach kolumny dajesz kulkę ok 1 cm, stawiasz kolumny i przyciskasz. Trzyma bardzo mocno, nie ma szans na przypadkowe zsunięcię kolumny.

blu-tak lub podobne..trzyma tak bardzo monitor że bez problemu utrzymał u mnie 30kg standy...koszt około 15zł w papierniczym..bez problemu można go odkleić i nie zostawi sladu na kolumnach!a to ważne przy sprzedaży..

Gdy się przechyli kolumnę na bok, czyli nie działają siły ścinające, a rozciągające, to odchodzi, chwilka wysiłku i nie ma śladu.

A co do standów 30 kg - gdyby chwilę potrzymać w górze za kolumny, to by się odkleiły.

W moich w podstawkach zastosowałem antypoślizgowe gumki przewlekane przez otworki w półce z blachy 3mm. Nawet przy mocnym pochyleniu podstawki, czy próbie przesunięcia kolumny, kolumna się nie ślizga.

A czy nie obserwujecie obniżenia jakości basu po użyciu takich podklejeń ?

Kiedyś próbowałem podkładek z kawałków antypoślizgowej podkładki pod mysz komputerową, ale odniosłem wrażenie osłabienia basu

pozdr - Krzysiek

jeśli chodzi o to typowe podkładki antypoślizgowe to polecam z castoramy za 8 zł , koszt niewielki a bardzo fajnie się sprawdzają.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

@migrena:

W stosunku do głośników głowa była o jakieś 0.5 cm niżej (grubość podkładki)

w odległości od nich ok. 3 metry -> to chyba niewielka różnica ;)

słucham zawsze w tym samym miejscu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.