Skocz do zawartości
IGNORED

Upalone D27TG-05-06 czym zastąpić? Potrzebuję pomocy

bigdanek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ponieważ jestem tu nowym forumowiczem.

A więc do rzeczy nabyłem kolumienki IQ4180 AT w których są upalone i naprawiane głośniki wysokotonowe D27TG-05-06 (straszna fuszerka - chyba kopułki tonsila). wg stronki www.hifi-wiki.de były montowane VIFA D26TG-05-06 lub - VIFA D27TG 35-06.

1.Czy może mi ktoś doradzić czym najlepiej je zastąpić albo czy dostanę gdzieś reperaturkę oryginalną tego głośnika?

2.Na rynku widzę łatwiej dostępne głośniki firmy SEAS np. popularny model H1212 27TBFC mógłby brzmieć równie dobrze?

3.Czy zalecacie wymienić już dość stare kondensatory elektrolotyczne w przetwornicy?

D27TG-35-06 są dośc drogie 210zł/szt szukam alternatywy być może z lepszym efektem dźwiękowym, co polecacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Madisound chyba ma reperatury do D27TG po kilkanaście $ sztuka. Jak się ma znajomych w USA można spróbować.

Dzieki za podpowiedzi faktycznie w madisound coś mają troche przesyłka wychodzi drogo 35$. Kopułki 2szt 25$ ale to i tak taniej niż nowe w Polsce. Przez znajomych to taniej nie będzie.
  • 2 tygodnie później...

witam ponownie. Wreszcie kolumny ożyły. Kupiłem kopułki w madisound zapłaciłem przez paypal. Przesyłka szła może 7dni. Jestem w 100% zadowolony grają super. Dzięki za pomoc!!!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.