Skocz do zawartości
IGNORED

dziwne zjawisko między amplitunerem pioneer vsx-908 a vsx-515

spartan250

Rekomendowane odpowiedzi

ostatnio zmieniłem amplituner vsx-908rds na pioneer vsx-515 co sie okazała mój system głośnikowy scherzo 350

który już mnie męczył jakoscią aczkolwiek jej brak było, co sie okazało na zmiane amplitunera na vsx515 głośniki odżyły pojawiło sie wiecej wysokich i srednich tonów kolumny wreszcie pokazały ze nie nadaja sie tylko do głosnego grania wszystko zależało od zmiany systemu jestem bardzo zaskoczony tym zjawiskiem .jeszcze planuje dokupic tył głosników satelity tez tonsila cos z nowych co polecacie żeby grzeszyły jakoscia ?

Od dawna twierdziłem że wzmacniacz trzeba dopasować do kolumn .

jeszcze planuje dokupic tył głosników satelity tez tonsila cos z nowych co polecacie żeby grzeszyły jakoscia ?

Grzeszyły , czy nie grzeszyły ?

Edytuję : powinienem zapytać czy jakość to grzech czy nie ?

żeby miały jak najlepszą jakośc wydawanego przez siebie dzwięku

ja też to stwierdziłem że wzmacniacz albo amlituner trzeba dopasowac juz prubowałem na trzech amplitunerach pioneera i jednym w zmacniaczu na każdy grały kolumny inaczej

przy podobnych ustawieniach

Widzisz , najlepiej żeby kolumna centralna była tej samej marki i serii co kolumny frontowe ( chodzi tu o zachowanie jak największej równowagi tonalnej między nimi ) .

Kolumny surraundu mogą być dowolne .

Ten zestaw jest następcą i ma takie same przetworniki :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Lecz powiem Ci , że miałem kolumnę centralną Voyager center i nie była ona dobra , ryła mi cały system , dialogi , nie polecam .

Kolumny frontowe w moim systemie nie są Tonsilami .

W ogóle chcesz mieć kino domowe 5.1 lub 5.0 ?

Do stereo kolumny dodatkowe nie są potrzebne , raczej wymiana amplitunera na wzmacniacz stereofoniczny .

Edytuję :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

zależy mi na kinie domowym musze dokupic tylko centralny bo satelity już mam dwie to sa satelity z zestawu sub sat 2.1

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) do stereo i tak kupie wzmacniacz bedzie to yamaha ax 700 lub ax 900.

Ukryta Zawartość

tak ale tylko scherzo 350 bedę miał podpiety pod yamahe bo ona wyciągnie z nich wszystko co sie da musi zagrac głosno ten system głosnikowy bożeby wyciągnąc 100%z tych kolumn wysokie i srednie i zeby pokazały jak poprawnie grają to musi byc potrzeba moc min 100watt.zna pana który pracował w tonsilu i był przy produkcji z scherzo i mówił że trzeba pożadnej mocy zeby te scherzo zagrały swietnie bo wszyscy na forum strasznie te scherzo krytykuja jak podpinaja byle jaki wzmacniacz i nie wiadomo jakiej mocy a ja sie przekonałem ze jest odwrotnie potrafia zagrac pięknie

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.