Skocz do zawartości
IGNORED

Nasze plany wakacyjne A.D. 2012.

wojciech iwaszczukiewicz

Rekomendowane odpowiedzi

Dorywcza praca na budowie, celem odłożenia części środków umożliwiających kontynuację edukacji na studiach uzupełniających (mgr). A ponad to czerpanie garściami z najlepszego okresu w życiu, a więc być może jakiś wypad na mazury (?) - To w moim odczuciu najwspanialsze miejsce w Polsce dla spędzenia czasu wolnego - nie znam lepszego... I chyba już nie poznam, bo w ub. roku zostawiłem tam swoje serce (zakochując się w tych urokliwych miejscach).

Audio pasjonaci - łączmy się w siłę! :)

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

O cholera - malowanie całej chalupa - w zeszłym roku się wyłgałem :)

Jutro jadę do Liroy po trzy hoboki. Nie mogę zawieść kobiet :)

A póżniej malowanie drzwi przesuwnych - pieprzony koszmar.

To już tylko 3 tygodnie zostały! :) HURRA! :)

Napierw tydzień w PL. Rybki na pomorskich jeziorach i polowanie w pomorskich lasach (z aparatem, bo strzelać do zwierząt nie mam sumienia). Mam taką chatkę pod lasem, nic nadzwyczajnego, ale mi tam nic więcej nie trzeba. Ale jest TV sat, jest kominek, w pełni wyposażona kuchnia, wygodna łazienka. No i miejsce na ognisko i w pobliżu sklep z alkoholem czynny 24/7... wystarczy zapukać w umówiony sposób. :)

A potem powrót do IRL, sprawdzić, czy dzieci się nie pozabijały i na 7-10 dni gdzieś w ciepłe. Wszystko jedno dokąd. Pada nonstop już pół roku... muszę zobaczyć słońce i pieprzone palmy, Pina Colada i Mojito...

Nieważne - aby tylko wyciągnąć się nad basenem z drinkiem i zapomnieć o deszczu. :)

I może zrobić kilka zdjęć.

Zatem Madera? Czas rozpocząć czatowanie na lastminute.

Polecana stronka:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Niedawno kolega tam wyrwał 2 tygodnie All Inclusive na Kubie za...650 funtów! Z przelotami!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Gość skynyrd

(Konto usunięte)

Jak wymaluje chalupa, to odkopię junaka i hajda na Mazury, zaszyję się nad jeziorem na 2 tygodnie, będę łowił ryby na spławikówkę i żywił się paprykarzem szczecińskim, obserwował ptaki i takie tam.

Żadnego radia, internetu czy telewizji.

Co powiecie na Zakynthos/Grecja ? Był ktoś lub jacyś znajomi ? Wybieram się i nie wiem czy warto .

byłem w zeszłym roku. Wyspa może i fajna ale jak najdalej od miejscowości turystycznych - tam to syf, kiła, mogiła, pijani anglicy i po prostu żal patrzeć, jak piękny zakątek jest zarzynany przez masową, bezmyślną turystykę.

Zależy czego szukasz - ja bym tam chyba na wakacje nie pojechal. Jesli już to lepiej wynająć jacht ze skiperem czy bez i popływać sobie od wyspy do wyspy, ale poszukać czegoś na wyspach blisko Zakinthos.

Powrót po dłuższej przerwie...

• Administratorzy

Odnośnie planów wakacyjnych. Postanowiliśmy zorganizować konkurs "audiofil na wakacjach". Wrzucajcie swoje zdjęcia z wakacji i głosujcie na najlepsze.

http://www.klub.audiostereo.pl/audiofil_na_wakacjach

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:

https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

byłem w zeszłym roku. Wyspa może i fajna ale jak najdalej od miejscowości turystycznych - tam to syf, kiła, mogiła, pijani anglicy i po prostu żal patrzeć, jak piękny zakątek jest zarzynany przez masową, bezmyślną turystykę.

Zależy czego szukasz - ja bym tam chyba na wakacje nie pojechal. Jesli już to lepiej wynająć jacht ze skiperem czy bez i popływać sobie od wyspy do wyspy, ale poszukać czegoś na wyspach blisko Zakinthos.

Dziękuje za odpowiedz i tak sobie myślę, że z opiniami na temat różnych miejsc jest tak jak z audio czyli temat rzeka i rozbieżne opinie bo każdy na coś innego zwraca uwagę i co innego się liczy. Co do anglików to słyszałem,że oni stacjonują przeważnie w Laganas, zresztą mieszkam w Londynie i wiem do czego są zdolni :) Jednak wole spokojnie sobie spać i nie być wybudzanym nagle ze snu przez hordę bawiących się jeszcze angoli wracających do pokojów obok o 3 w nocy jak to miało miejsce na Teneryfie... jak coś to pojadę na Ibize zresztą już raz tam byłem i pewnie to ja przeszkadzałem komu innemu :)

Widzę, że z polski taniej : ten sam hotel ten sam termin, w uk ma trzy gwiazdki cena 462funty ale ze śniadaniami a w Polsce ma już cztery gwiazdki cena

1619 PLN(313funtow) ... szczęściarze ...

Mam nadzieję, że ostatnie bankructwo biura podróży w PL nie pokrzyżowało nikomu planów.

W Polsce Tuska wciąż milionowe oszustwa są możliwe.

Jak to się robi? Ano: bardzo prosto!

1/ Załóż biuro podróży

2/ Wpłać wymagane 25 milionów kaucji.

3/ Dokonaj masowego oszustwa na ponad 30 milionów. Na tyle zbierz wpłat od ludzi, dobrze wiedząc, że nie zamierzasz wywiązać się ze zobowiązań a potem ogłoś bankructwo.

4/ Teraz wiej! Różnica jest Twoja! :)

Już nie pierwszy raz ten mechanizm świetnie się sprawdza.

Oszustom i złodziejom włos z głowy nie spadnie bo to jest właśnie Polska Tuska.

Kraj gdzie NA WSZYSTKO są potrzebne zezwolenia i koncesje, gdzie wolność gospodarcza praktycznie NIE ISTNIEJE.

Ale dziwnym trafem ową koncesje dostanie zawsze ubecka k*** albo złodziej, zaś uczciwy biznesmen nie ma czego szukać.

Najnowszy przykład: taki Kulczyk chce postawić farmę wiatrową na morzu i bezczelnie oświadcza, że państwo MUSI kupować od niego absurdalnie drogi prąd. I dostanie lokalizację w zębach, zaś Wy zapłacicie o niebo wyższe rachunki za prąd i podczas wakacyjnego wypoczynku nad polskim morzem poczujecie się jak w hali fabrycznej z tymi wszystkimi wiatrakami... A mój kolega kupił stary młyn nad Radwią. Chciał uruchomić tam turbinkę i sprzedawać Zakładowi Energetycznemu prąd po regularnej cenie a nie po niebotycznej, jakiej żąda (i dostanie) Kulczyk.

I co? I poległ w starciu z urzędniczą machiną. Ponieważ jest uczciwym, ciężko pracującym człowiekiem a nie ubecką k*** czy złodziejem.

Welcome to Poland.

Jeśli DAC - to NOS-DAC z buforem lampowym, jeśli wzmacniacz - to Pure Class A.

Biuro podrózy to biznes jak każdy inny , wiec nie uważam ze powinno podlegać innym regulacja prawno-gospodarczym ( wystarczy że mamy tzw. prawo bankowe które stawia te instytucje w uprzywilejowanej pozycji procesowej ).

Firma Triada/Sky nigdy nie wpłaciła żadnych 25 mln. PLN kaucji - to jedynie wysokość ubezpieczenia.

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Już w piątek na Kretę, do Retymnonu.

Piękne stare miasto, plaża, kafejki w wąskich uliczkach, lodowata retsina, mousaka, souvlaki, kleftiko.

Przez całe dwa tygodnie.

Uwielbiam Kretę.

Byle omijać szerokim łukiem Heraklion, Hersonissos, Malia, Stalis i hotele na zadupiach.

Rethymno

Rethimno

Pewnie jakoś tak.

Celuj w to lub Chania .

To są dwa stare, przepiękne miasta weneckie.

Ewentualnie bliskie okolice Chanii na zachód np. Kato Doratso.

Piękne plaże, zatoczki a MPK do starej Chanii dojedziesz w 10 minut.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.