Skocz do zawartości
IGNORED

Głośniki, słuchawki z mic. i karta dźwiękowa do..

szczotas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zamiar kupić głośniki, słuchawki z mikrofonem i kartę dźwiękową za jednym zamachem, ponieważ począwszy od pierdzących głośników Creative SBS 560 (które już swoje lata mają i mogą odejść z moim błogosławieństwem do piwnicy, kosza czy innego strasznego miejsca), brak karty dźwiękowej oraz mikrofonu aż po połamane słuchawki z jakiegoś iLuva.

Jakieś tam wymagania:

Głośniki: jedyne porównanie jakie mam to Creative SBS 560 i Creative T3100, te pierwsze mają już swoje lata ale kiedyś podobało mi się ich brzmienie, teraz nie da się na nich słuchać, to te drugie to zwykły tani zestaw 2.1, który kupowałem kiedyś wraz ze skrzynką i nie narzekałem na nie, szczerze powiedziawszy to lepiej grały niż teraz te 5.1 wymienione wcześniej; od głośników wymagam dobrego odtwarzania muzyki, głównie rockowej, metalowej, trochę reggae, elektroniki i hip hopu polskiego, natomiast niekoniecznie muszą być głośne; przy niektórych grach (single-player to u mnie mniejszość, więcej mp na słuchawkach), no i na równi ważnych filmach i serialach. Mój pokój ma wymiary około 3,5x3,5m (nie jestem wstanie potwierdzić na pewniaka, ponieważ zostawał modyfikowane przez jakieś ocieplane ściany + nie umiem znaleźć metra). Od razu zaznaczę, iż czytałem o Microlab z serii Solo i nie mam zwyczajnie jak ich rozmieścić (słyszałem o odpowiednich odstępach od ścian i od słuchacza + podstawkach, mój pokój jest za mały na takie dżingle). Jestem wbity do rogowego biurka, na którym dobrze sprawowały się 2.1 i jeszcze lepiej 5.1 (rozmieszczenie przedstawiam na prymitywnym obrazku poniżej), także chyba 5.1 > 2.1, możecie mnie przekonywać.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - wszystko na niemalże tym samym poziomie wysokości.

Pewnie nie jest idealne, poprawcie mnie śmiało.

Słuchawki: gry, gry i jeszcze raz muzyka. Takie trzy założenia. Granie w LoLe i inne śmieszne sieciówki ze znajomymi + słuchanie nocami muzyki. Tak jest. Wszystkie, które dotychczas miałem gdzieś spadły i się złamały, albo odpadał mikrofon, cuda na kiju (ich cena nie była większa niż 40zł :)). Koniecznie potrzebuje mikrofonu. Myślałem nad Koss UB45, ale na zdjęciach nie wyglądają zbyt solidnie, na czym mi zależy. (nie chcę ich wymieniać zaś po paru miechach). Ponoć Creative Fatality to lipa i się nie opłaca, ale nie wiem czy tutaj niskie fundusze nie zmuszą mnie to właśnie ceny takich Fatalitków.

Karta dźwiękowa: jakaś dobra, nie znam się kompletnie na tym, ale do zestawu i żeby była kompatybilna. Nie za droga(dobra), nie za tania(słaba) w porównaniu do sprzętu. W sam raz do reszty. Aktualnie mam zintegrowaną Realtek.

Ogólny fundusz to około 600-650zł.

Proporcje, o których myślałem to:

głośniki 400zł

słuchawki 100-150zł

karta dźwiękowa 100zł

Poprawiajcie jak myślicie inaczej :) Jestem skory wysłuchać każdej rady.

Pozdrawiam i dziękuję. W razie niedoprecyzowania jakiegoś szczegółu walcie pytaniami.

PS. Sklep jakikolwiek, może być internetowy, allegro lub coś w okolicach Katowic, Tychów, Oświęcimia i Pszczyny.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.