Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacz do DT150

bob2000

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, poszukuję wzmacniacza do słuchawek Beyerdynamic DT150 (mało jest informacji w sieci z czym te słuchawki dobrze się zgrywają).

Obecnie słucham z audinst mx1 i gra to ok. W moim odczuciu nie muli, jest klarownie i z niezłym wykopem (gra to o wiele lepiej niż CAL i SHP5401 w tym samym połączeniu).

Skoro gra ok to po co zmieniać? Z ciekawości, z chęci sprawdzenia, czy faktycznie bardziej uznane wzmacniacze słuchawkowe potrafią więcej i lepiej.

Jaki dźwięk mnie interesuje? Trudno powiedzieć skoro nic się nie słyszało, jednak myślę, że poszukuję dźwięku klarownego, barwnego, mięsistego, niemęczącego, ale z wykopem. Muzyka jaką słucham to metal, rock, pop, i inne. Priorytet to metal, jeśli on dobrze zagra to reszta też będzie ok.

Na chwilę obecną wybieram pomiędzy trzema wzmacniaczami (do 1000zł) w kolejności :

1) hybryda MicSzu (mój faworyt, możliwość szukania własnego brzmienia przy pomocy jednej lampy)

2) matrix m-stage

3) holdegron h5 lub h3

Biorę pod uwagę tylko wzmacniacze dostępne w Polsce. Nie interesuje mnie import z Hongkongu ;).

Widziałem też wzmacniacze WBA, ale nie wiem co o nich myśleć. Poza tym trzy lampy mogą skutkować niezłą kombinatoryką w poszukiwaniu innego brzmienia co mi się nie widzi ;).

Zastanawia mnie także Black Pearl (tak wiem, powyżej 1000zł). Widziałem tylko jedną, bardzo krótką, opinię o połączeniu tego wzmacniacza z DT150 która nie była przekonująca, a w zasadzie nastawiła mnie negatywnie do tego połączenia. Może ktoś miał okazję posłuchać DT150 z BP i mógłby się podzielić wrażeniami?

Wzmacniacz będzie podpięty oczywiście do audinsta(OPA2134 na wyjściu).

https://www.audiostereo.pl/topic/95554-wzmacniacz-do-dt150/

Właśnie nie tak dawno kupiłem DT150 ,raczej o klarownym graniu tych słuchawek nie ma mowy. Mam jeszcze AKG Q701,271 MkII, oraz HD555. Napewno DT150 pod względem basu górują nad pozostałymi, ale trochę ustępują szczegółowością. Góra jest lekko cofnięta. Mam dwa wzmacniacze,jeden to hybryda Canor TP-10,drugi to tranzystor clon Lehmann'a. Moim zdaniem lepiej wypadają w zestawieniu z Lehmann'em. Przy muzyce metalowej gdzie wiadomo że płyty są kiepsko nagrane,lub zbyt głośno,może nie być dobrze z lampą,czy hybrydą,ale to rzecz gustu,zależy co kto lubi. Słuchałem np: Vadera - XXV,i nie bardzo to grało jak dla mnie.

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

drugi to tranzystor clon Lehmann'a

Jaki to klon? LC, matrix czy jeszcze inny?

Sposób grania DT150 bardzo mi odpowiada uważam, że już teraz jest klarowne ;).

Przy muzyce metalowej gdzie wiadomo że płyty są kiepsko nagrane,lub zbyt głośno

Kiepsko nagrane to jeszcze ujdzie, ale loudness war nie rozumiem, tego i tak nikt w radiu nie gra.

Takie coś Lehmann Black Cube Linear Clone:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

<iframe src='http://gunclub.ea.com/pl/profile/12192e93-377a-4251-95e2-3177f9f381d4/embed' height='410' width='468' scrolling='no' ></iframe>

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.