Skocz do zawartości
IGNORED

Proszę o pomoc w wyborze Amplituner-a Harman Kardon

c20ne

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich,bardzo proszę posiadaczy lub znawców Amplitunerów marki Harman Kardon o pomoc w przedstawieniu mi sprzętu w kwocie do 1-1,5 tys. z płynną szeroką regulacją tonów niskich.Sprzęt może być używany (bo wątpie by nowy za te pieniądze miał te funkcje).Mianowicie,szukam amplitunera kina domowego 5.1,do podłączenia pod TV/DVD/PC.Kolumny podłogowe posiadam,szału może nie ma ,ale liczę ze Harman i z tym sobie poradzi.Zależy mi szczególnie na funkcji takiej jak " bas management",jeśli nie na wszystkich kanałach jest ta opcja dostępna to nawet we frontach mi wystarczy.Bardzo lubię miękki ale zdecydowany Bas,dlatego też tylko tą markę wybrałem i słyszałem że kilka typów taką opcję ma ale nie wiem konkretnie jakie,tutaj właśnie liczę na waszą pomoc w tej kwestii.Być może dla jednych temat lub kwota jest śmieszna,ale do testów i mieszkania z wielkiej płyty nie kupię zestawu za 30 tys więc proszę o poradę w tej kwestii.Pozdrawiam

Przedstawię fragment opinii dotyczącej amplitunera H/K AVR 230 kolegi z forum :

"Warto też odnotować niezwykle elastyczny bas management pozwalający ustawić częstotliwość odcięcia dla każdego z głośników z

osobna na następujących pułapach: 40, 60, 80, , …200 hz."

Jeśli chodzi o odcięcie dla indywidualnej grupy kolumn (fronty, central, tyły ) to praktycznie każdy obecny amplituner posiada taką funkcję. Chyba że masz na myśli funkcję equalizera, nie każdy Harman to ma, choć tą funkcję można sobie raczej odpuścić.

Funkcja equalizera mnie nie interesuje,chodzi mi o możliwości ustawień odcięć dla poszczególnych głośników.Obecnie posiadam Pioneera z serii VSX 420,ustawienia są tam marne lub ich brak,jeśli chodzi o ustawienie np frontów to mam tam wybór Large lub Small.Jest w nim płynna regulacja odcięcia dla subwoofera aktywnego,ale ja nie chcę inwestować w suba,wolę kupić jednostkę która posiada takie ustawienia dla wyjść głośnikowych,wolę właśnie uniknąć zagracania pokoju z racji tego że metraż nie powala.

Interesuje mnie coś w stylu H/K AVR 230,nie wiem tylko czy większość ma takie ustawienia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.