Skocz do zawartości
IGNORED

Kino do 5000-5500 TX-NR609 Jamo S608 Sub660 dobry wybór ?

zb2x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Jak w temacie mam 5000 no 5500, Pokój wymiary : 3.7 x6.5 idealny prostokąt, wysokość 3,1 - 3.2

Chciałem zapytać czy Onkyo TX-NR 609 i Jamo s608 hcs 3 plus sub 660 to dobry wybór,

Użytek 90 % kino domowe,

10% Muzyka,

czy polecicie coś innego, Lubię oglądać filmy. Bluray z Kompa , ewentulanie na pendrivie filmy

Jeszcze pytanie co potrzebuje do tego zestawu , kabel do frontów Chord Carnival Silver Screen za 32 z m,

i jakis kabel po 5 zł z m do pozostałych mi proponowali, jaki kabel do Sub? i czy to trzeba jeszcze do tych kabli jakies końcówki ?czy

trzeba coś zaciskać?

czy podłączę sobie wszystko sam, nigdy nie podłączalem audio, ale z kompami sobie radzę bez problemowo, to moje pierwsze audio chcę kupić w weekend przywieźć i odpalić żeby kompletnie nic nie brakowało.

Jeszcze pytanie jak ustawić głośniki, jak zawiesić ? dowolna aranżacja, TV moge zawiesić dowolnie meble tez poprzestawiam pod audio.

pozdrawiam

zb

Święte słowa.Ja swoje Jamo 608 sprzedałem po dwóch miesiącach,tragedia straszna.Załamka.Też "grały" z Onkyo 609.Ani do kina ,ani do muzyki.Polecam Oli 40.Mam i pięknie się zgrywają z 609.Świetne kolumny.

jak tu edytować post ?

To moze zamiast tego Quantum 657, Quantum 653, Quantum 63, bez sub ?

Lub Magnaty 655, 53,653 tez bez sub, ale to za nic w świecie nie zmieszczę sie w 5500 :(

tylko czy to dobrze dobrałem i czy to będzie ładnie grać z tx-nr 609

doradźcie coś bo już bym chciał żeby mi mruczało coś do snu i nie tylko :)

pozdrawiam

Użytek 90 % kino domowe,

10% Muzyka

kino domowe bez suba nie ma żadnego sensu

fajnie w capa Cię chcieli w tym salonie zrobić, kable za 30zł do tych syfiastych Jamo ? widać musieli trochę pokombinować, żebyś koniecznie dobił do tych 5k :)

Witaj,

jeśli duży nacisk kładziesz na kino domowe, Twój wybór jest optymalny. Uzyskasz dźwięk efektowny (żeby nie powiedzieć efekciarski), bardzo dynamiczny o wyraźnie podkreślonych skrajach pasma. Basu będzie bardzo dużo, mogą pojawić się kłopoty z kontrolą. Jeśli jednak szukasz efektu, dynamiki, zestaw jest ok.

Jeśli bardziej stawiasz na kontrolę, świetny efekt oraz także będziesz chciał czasami posłuchać muzyki, zwróć uwagę na amplitunery typu Marantz SR 5006, Yamaha RX-V673, Harman Kardon AVR 360 oraz kolumny Jamo ale serii C (np. C405, C407), Dali Concept (w tym przypadku możesz spokojnie zastosować subwoofer innej marki - będzie taniej), KEF serii C (C7/C1/C6LCR/C4).

Serdecznie zapraszam na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji, dopasowanej idealnie do Twoich potrzeb oraz preferencji brzmieniowych,

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

no już teraz to mam zupełny mętlik, Jamo mi odradzają,

Jak wypadają w takim razie te Magnaty w Stosunku do Roth ? które lepsze czy może jednak zostać przy jamo ?

Lubię czasem posłuchać muzyki a podobno się do tego nie nadają, ale to głównie zestaw pod Kino domowe,

Muzyki słucham każdej, Techno, Pop, Dance, Elektronicznej, Disco Polo nawet i nie boję się do tego przyznać, Poważnej,

Rock

A jeśli chodzi o Kino domowe to Lubie oglądać wszystkie filmy, Przedewszystkim S-F ale też Akcja sensacja, Wojenne, dramaty, itd.

No i nie nie nawidzę jak mi coś charczy, trzeszczy a uwielbiam, jak podczas wybuchu zatrzęsie całym pokojem i przy oakazji też sąsiadami obok :-), albo jak mnie zajdzie w gierce jakiś potwór od tyłu to o mało co nie zejdę na zawał :)

doradźcie proszę co wybrać ? nie muszą to być te typy aczkolwiek nie ukrywam jamo robi ładne wizualnie kolumny i magnat też, ale wolę mieć ohydnie wyglądający sprzęt i niech gra jak należy niż na odwrót .

jeszcze raz poradźcie co kupić no mogę nawet trochę dołożyć do tej kwoty.

pozdrawiam serdecznie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

2600+1700 = 4300

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

don111 to dla mnie świetna obrazowa odpowiedź :)

a jeszcze powiedz czy może warto zainwestować w Magnat 657 czy będą lepsze od Roth 40 ? bo to juz nie wielka różnica w cenie ? jak już szaleć to szaleć czy nie warto ? czy sprawdzą sie te magnaty w kinie domowym ? oraz czy są lepsze od Roth w audio, nie słucham dużo ale jednak.

i czym różnią się modele Onkyo 616 od 609 ? poza tym ze 616 jest nowszy bo na stronie onkyo to tam nie znalazlem dlaczego jest droższy :)

a i jesli wybiorę Roth 40/20/C2 to jaki sub do tego z czasem dokupić ?

stx fx-300 czytałem bardzo pozytywne opinie o tych kolumnach,

to świetne kolumny ale do kina to raczej przesada żeby wydawać aż 2500 zł

A do pseudo muzki "deską w polu" :) polecam Tonsil albo Pylon Pearl, które kupisz za 1000 zł. Kolumny dla moło wymagających

disco polo to ja słucham od przypadku do przypadku, ale tez sie zdarzyło, a skąd od razu pomysł że jestem malo wymagający to juz zupelnie nie wiem :)

jestem bardzo wymagajacy i z mojego budżetu chcę wyciągnąć 200% :)

czy gdzieś w zabrzu/ katowicach/ gliwicach można sobie odsluchać Jamo/Roht/JBL/Magnat Lub w Łodzi okolicach ? dajcie namiary gdzie sie udać mogę isć do 10 salonow zeby w kazdym uslyszec co innego tb chyba bedzie najrozsadniej

czy gdzieś w zabrzu/ katowicach/ gliwicach można sobie odsluchać Jamo/Roht/JBL/Magnat Lub w Łodzi okolicach ? dajcie namiary gdzie sie udać mogę isć do 10 salonow zeby w kazdym uslyszec co innego tb chyba bedzie najrozsadniej

Łódź Rzgowska 14,Digital+

Jak byłem tam ostatnio to wszystko to mieli.

Tylko warunki trochę spartańskie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.