Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha YSP-5100 soundbar czy np onkyo tx-nr515+Q-Acoustics Q2000

dariob135

Rekomendowane odpowiedzi

hej witam i pomoc prosze, sprawa jak w temacie(inne sugestie mile widziane)

poszukuje jakiegos zestawu do kina

system stereo posiadam i tu sprawa zamknieta

potrzebuje zestwu tylko do kina -blueray, tv, satelitka, konsola(mozliwosci sieciowe onkyo fajna sprawa)

ze wzgledu na brak miejsca pod uwage biore soundbar ewentualnie ampli plus satelitki

pokoj okolo 16m2

ze wzgledu na to ze miejsca brak juz na 90%zdecydowany jestem na sounbar

ale te 10% nadal zostaje

za pomoc z gory dziekuje

Miałem wątpliwą przyjemność w uczestniczeniu pokazie głośnika Soundbar. Moim skromnym zdaniem to jest pomyłka. Jeśli ktoś chce to sypialnia jest najlepszym miejscem.

Stawiam na zestaw kolumnowy Q-A Q2000, jednak z innym mocniejszym ampAV Onkyo.

Miałem wątpliwą przyjemność w uczestniczeniu pokazie głośnika Soundbar. Moim skromnym zdaniem to jest pomyłka. Jeśli ktoś chce to sypialnia jest najlepszym miejscem.

Stawiam na zestaw kolumnowy Q-A Q2000, jednak z innym mocniejszym ampAV Onkyo.

myslisz ze 515 sobie z nimi nie poradzi???? jaki mocniejszy masz na mysli

nie chce naciagac budzetu amplitunerem, jak juz cos to myslalem o innych glosniczkach

dzis w richer sound sluchalem zestawu satelitek i onkyo z gornej polki i soundbara yamachy ysp2200 i bylem milo zachwycony soundbarem ale, wlasnie ale

ps. swojego czasu mialem yamahe3900

Witam .

Miałem przez tydzień Ysp 4100 , miałem :) Wielka pomyłka . Nie wart nawet 25% ceny .

Sam mam na sprzedaż w stanie idealnym Boston Acoustic XS 5.1 w atrakcyjnej cenie , do tego polecam Tobie Marantz 1402 . Sądzę , że do KD i gry będzie super .

Pozdrawiam .

Maciej .

Marantz-a nie mam :)

Weź pod uwagę Soundbar Magnat WSB 50 PRO jest rewelacyjny w tej cenie. Typowego kina 5.1 nie zastąpi ale rade daje. Podłączasz tylko bluraya po optyku. Jego dużym plusem jest bezprzewodowy bardzo dobry subwoofer.

Z audio jest jak z chlebem, jeden lubi słodki a drugi kwaśny.

Soundbar to dobre rozwiązanie jeżeli nie oczekujemy super efektów przestrzennych. Jest to rozwiązanie dla ludzi, dla których głośniczki z TV to za mało, a nie chcą mieć pod telewizorem kolejnych urządzeń, typu amplituner. Bezprzewodowy subwoofer to świetna sprawa, do tego jest mały i nie zajmuje wiele miejsca.

Nie miałem okazji słuchać Soundbara firmy Magnat, ale ten produkcji Boston Acoustics miałem okazję przetestować i brzmiało to poprawnie. Bez rewelacji ale całkiem przyjemnie :)

Jeżeli oczekujesz od dźwięku czegoś więcej i chcesz oglądać filmy Blu-ray z dobrymi efektami przestrzennymi to polecam jednak zestaw amplituner + zestaw kolumn 5.1. Chociaż Onkyo TX-NR 515 to podstawowy model z wybranymi przez Ciebie kolumnami powinien dobrze się spisywać w Twoim pomieszczeniu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.