Skocz do zawartości
IGNORED

Standy do Dynaudio DM 2/8

Gość JacekMadera

Rekomendowane odpowiedzi

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Witam serdecznie!

Przymierzam się do małego przemeblowania w pokoju i zamierzam kupić standy do moich Dynaudio.

Wiem, że temat był wałkowany, ale we wcześniejszych wpisach nie znalazłem opinii na temat oryginalnych stojaków Dynaudio Stand 4 i standów firmy VAP. Jeśli ktoś posiada wymienione standy uprzejmie proszę o podzielenie się opiniami i wrażeniami.

Zastanawiam się nad oryginalnymi, choć "trochę" drogimi, firmą VAP, Rogoz oraz DIY z Allegro od tego faceta http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1557333 - jak ktoś posiada te wyroby, to niech podzieli się wrażeniami...

Ogólnie zależy mi na wyglądzie, dobrych materiałach i solidnym wykonaniu.

Z góry dziękuję za wszelkie wpisy, opinie i porady...

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/95968-standy-do-dynaudio-dm-28/

Standy VAP są solidne i stabilne. Nieco szpetne, ale to tak moim zdaniem. Ponieważ gdy kupowałem swoje standy miałem ograniczony budżet, kupiłem sobie używane Atacama Nexus. Były tanie i moim zdaniem ładne. Niestety nawet po wypełnieniu piaskiem są dość lekkie.

We stand in the Atlantic
We become panoramic

Zdecydowanie mogę polecić takie standy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) sprzedający wykonuje standy na wymiar więc będziesz miał idealnie dopasowane pod swoje monitory, jakiś czas temu też zamówiłem identyczne pod monitory Usher S-520 z których jestem bardzo zadowolony, są ciężkie bardzo dobrze wykonane mają dodatkowo nawiercone otwory do dodatkowego dociążenia piaskiem bez dociążenia ważą około 15kg szt. :).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ja mam oryginalne Stand 4. Jeśli w Twoich monitorach jest możliwość przykręcenia ich do Stand 4 to się nawet nie zastanawiaj. Standy są śliczne i pięknie zrobione. Po skręceniu jest to jedna, stabilna konstrukcja, dodatkowo doskonała wizualnie (przynajmniej z moimi Contourami).

Gość masza_ck

(Konto usunięte)

Witam serdecznie!

Przymierzam się do małego przemeblowania w pokoju i zamierzam kupić standy do moich Dynaudio.

Wiem, że temat był wałkowany, ale we wcześniejszych wpisach nie znalazłem opinii na temat oryginalnych stojaków Dynaudio Stand 4 i standów firmy VAP. Jeśli ktoś posiada wymienione standy uprzejmie proszę o podzielenie się opiniami i wrażeniami.

Zastanawiam się nad oryginalnymi, choć "trochę" drogimi, firmą VAP, Rogoz oraz DIY z Allegro od tego faceta http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=1557333 - jak ktoś posiada te wyroby, to niech podzieli się wrażeniami...

Ogólnie zależy mi na wyglądzie, dobrych materiałach i solidnym wykonaniu.

Z góry dziękuję za wszelkie wpisy, opinie i porady...

Pozdrawiam

Dobre standy do monitorów to kluczowa sprawa, bo inaczej dźwięk do niczego (bas, rozłożenie sceny lokalizacja instrumentów itd.). Kupuj tylko dobre i sprawdzone wyroby, a unikaj tych z allegro za parę złotych bo to są tylko wyrzucone pieniądze. Z wymienionych przez Ciebie warto kupić albo oryginalne S4 (wiadomo - dedykowane), albo standy Rogoza, które oferują bardzo dobrą jakość za dobre pieniądze. Spójrz jeszcze na ofertę Ostoi ale one są tak samo drogie jak Rogoz, a wizualnie oceniam je niżej. To jednak kwestia gustu.

Kupuj oryginalne standy.

Kiedyś miałem pod swoimi B&W standy z Allegro (od renomowanego sprzedawcy wymienianego już wyżej) robione na zamówienie. Niestety odbiegały mocno od moich oczekiwań w zakresie estetyki wykonania - rysy, niedoróbki, odchodzące naklejki, nierówno przycięte kolce i takie tam.

Nie oszczędzaj w przypadku standów, to praktycznie istotna część Twojego monitora.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Zdecydowanie polecam -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Miałem kiedyś trochę skromniejsze z tej firmy ale również bardzo dobre -

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . (na samym dole)Sprzedałem kilka lat temu za ok. 650 zł . Obecnie mam pod Spendor SP1. Szukać na rynku wtórnym bo nowe są drogie. To badziewie w cenie 150 – 250 zł omijać z daleka!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...
Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Zdecydowałem się na standy Rogoz. Muszę tutaj bardzo pochwalić firmę i Pana Janusza, standy wykonane na bardzo wysokim poziomie, wymiary ściśle według zamówienia, fachowe i rzeczowe doradztwo, termin również został dotrzymany.

Bardzo wszystkim dziękuję za wpisy i opinie.

Pozdrawiam

• 2 miesiące później...

Witam, ja z prośbą o podpowiedz. Stałem się posiadaczem dynek dm 2/8. Chciałbym zapewnić im tanie i dobre towarzystwo , które będzie ich na swoim karku mocno i stabilnie trzymać:) Zrobiłem już mały przesiew i w grę wchodzą Paradigm S-22, Ostoja K-60 lub standy z repertuaru uzytkownika Allegro o nicku Tomafos. Na poczatku bardzo optymistycznie patrzyłem na wspomniane podstawki Paradigma ale po pierwszej analizie dotarło do mnie, że one są lekkie jak przysłowiowe piórko a komora balastowa ma 1,45 dm3 więc dociążenie tez będzie "lekkie". Mam mozliwość załatwienia z odzysku ciężarków do wyważania kół o masie 20 i 30g tylko licho wie o ile wzrosnie masa Paradigmów po zasypaniu tymi ciężarkami tak niewielkiej komory. Pozdrawiam klubowiczów

Mariusz,

uderz do tego gościa:

Ukryta Zawartość

on robi porządne standy w dobrej cenie. Ma je kilku kolegów i mocno chwali.

Można je dodatkowo wypełnić.

Ukryta Zawartość

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Mariusz,

uderz do tego gościa:

Ukryta Zawartość

Napisalem do tego Pana co mógłby polecić, tym bardziej, że kupiłem od niego kompakt więc zwróciłem się jak do znajomego, zobaczymy co z tego wyjdzie.

Dobra oferta jest też użytkownika Allegro o nazwie Tomafos, standy na czterech podporach kwadratowych 50mm na 50mm, cena dobra, rzekłbym nawet

b.dobra.

Ukryta Zawartość

Mariusz,

uderz do tego gościa:

Ukryta Zawartość

No i po sprawie, wybrałem standy z ostatniej foty, zamówione, zapłacone, mam nadzieję, że będę zadowolony.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.