Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla Dynaudio dm 2/10

audiofun_111

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich ponownie na forum :)

Otóż jakiś czas temu szukalem kolumn podstawkowych do mojego pokoju. Wówczas miały być to kolumny do 3000zł za parę. Pokój 16m2, muzyka przeróżna. Zależało mi głównie na dobrym basie. Niestety odpuściłem sobie zakup kolun gdyz myślałem że znajde coś lepszego za te pieniądze. Aktualnie dynaudio 2/10 sa praktycznie nie dokupienia jako fabrycznie nowe.Wykonałem juz kilka telefonów. Dzwoniłem do dystrybutora i mają ostatnia pare, lecz z uszkodzonym mocowaniem terminali. Sa dwie pary na allegro. Jedne również uszkodzona maskownica i jedne w radomskim sklepie- w tym przypadku Pan nie wie czy są nowe czy używane-stwierdził tylko,ż byly wyjmowane z pudełka by komus pokazać, ale czy był grane i czy nie sa porysowane tego nie wie. Zaprasza mnie na odsłuch bezpośredni-tylko że ja przyjade poświęce dzien i okaże sie jeszcze, że są uszkodzone :((. Obecnie nadal szukam kolumn z równie dużym głośnikiem co dynaudio Nic sensownego nie znalazłem tylko spendory za kwote 21tys zł. Budżet na kolumny to nie więcej jak 10 tys zł.

Pozdrawiam serdecznie i z góry dziękuje za pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/96046-alternatywa-dla-dynaudio-dm-210/

Witaj,

podaj proszę pod jaki wzmacniacz będzie podłączał kolumny. Kwota 10 tys. zł. na monitory pozwala na zakup naprawdę świetnych konstrukcji. Zwróć chociażby uwagę na kolumny Amphion Argon 3, Spendor SP3/1R2, ATC SCM19.

Zapraszam serdecznie na odsłuchy, które pozwolą Ci na wybór optymalnej konfiguracji

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

wzmacniacz zdecydowanie będzie odstawał klasa od kolumn. Co do wyboru kolumn to serdecznie zapraszam na odsłuchy lub ewentualnie proponuje rozmowę podczas której będzie można wybrać optymalny dla Ciebie zestaw.

Daj znać

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

wcześniej skapitulujesz ty i będziesz sprzedawał Dynaudio niż wymienisz wzmacniacz.

Niestety na forum olbrzymia ilość myśli że jak kupiłem wzmacniacz za 1000pln to wszystkie kolumny "na jakiś czas można podłączyć"-potem okazujue się że że jak to,na wzmacniacz mam wydać 4000-5000pln żebygrało tak jak trzeba? Nie zostanę przy tym co mam. Nie kupuj chłpoie Dynaudio. Nie warto. Nie zagrają jak Dynaudio z Denonem. Ba nie zagrają prawie z żadnym Denonem. Nawet z końcówkami mocy nie jest fajnie bo te firmy ze sobą nie grają fajnie.

Pozdrawiam

Zaproponuj więc jakieś kolumny do podanej kwoty ż minimum 8" nisko-średniotonowym. Dlaczego prawie żaden Denon nie zagra z dynaudio ?Chodzi ci że brzmieniowo ze soba nie pasują czy brak mocy do Dynaudio ?

Bo nie pasują brzmieniem.

8 cali to 20 cm tak?

A Denon który posiadasz to urządzenie do oszukiwania ludzi w kinie domowym tak?

[...]

Szedłbym w kierunku JBL E80 E90. Myślę że zadziwisz świat-swój świat

Pozdrawiam

Kilka lat temu miałem zestaw Denona 700.U mnie grało to z Focalami 716S.Było dobrze.Dynaudio,dobrze gra z elaktronką brytyjską.Zgadzam się,że zestaw Denon+Dynaudio,nie jest dobrym zestawieniem

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 3 Sierpnia 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 3 Sierpnia 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Bo nie pasują brzmieniem.

8 cali to 20 cm tak?

A Denon który posiadasz to urządzenie do oszukiwania ludzi w kinie domowym tak?

wogóle nie chodzi o dźwięk-zapisałeś się na to forum bo pomyślałeś że są tu ludzie którzy odpowiedzą Tobie na bardzo proste pytanie-czy da się przy......lić z Denona żeby majtki spadły.

Szedłbym w kierunku JBL E80 E90. Myślę że zadziwisz świat-swój świat

Pozdrawiam

Pozostawie twoją wypowiedź bez komentarza.

mike1973 Człowiek chce większe monitory kupić, a ty z podłogowymi jbl wyjeżdzasz dobre.

Audiofun co do twojego denona to nie jest żadne cudo, ale na początek powinien Ci plumkać z tym co kupisz.

BTW. Ja tam słuchałem focusy 160 z 1510 i mi sie tam podobało. Jeden woli to drugi to i tak bez końca.

Jeżeli zamierzasz wymienic w przyszłości ( jak dalekiej? ) wzmacniacz na lepszy to zaopatrz sie od razu w dobre głośniki . Tym bardziej ,że budżet masz dobry.

Ja myślę ,że nawet trochę tańsze monitory za 6-7 tys. bedą ok.

pzdr

Gość JacekMadera

(Konto usunięte)

Nie kupuj chłpoie Dynaudio. Nie warto. Nie zagrają jak Dynaudio z Denonem. Ba nie zagrają prawie z żadnym Denonem. Nawet z końcówkami mocy nie jest fajnie bo te firmy ze sobą nie grają fajnie.

Posiadam właśnie takie zestawienie Denona z Dynaudio DM 2/8 i mogę delikatnie powiedzieć, że się bardzo mylisz... Wiem, Denon to mało audiofilska firma, ale te audiofilskie też przerabiałem i dziękuję!

Pozdrawiam

Tak jak wcześniej napisałem za jakieś 2-3 miesiące dokupiłbym nowy wzmacniacz. myslałem nad denonem pma 2010 ale nie wiem czy mozna go nabyć w cenie niższej niż w cenie katalogowej tutaj jest

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale chyba cos nie tak z tym sklepem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Pół roku temu słuchałem zestaw primare i22, roksany kandy k2, nad c375, creek 5350. wszystko z dynaudio focus 220. W primare basu było jak na lekarstwo, roksan po 5 minutach sie wyłączył, nad tu przeładowanie basem bardzo ciemno grający wzmacniacz za to mocny. creek bardzo fajny wzmak z miła górą.

Oczywiście że to nie musi być denon, ale musi być to wzmacniacz wydjany prądowo i żebym nie musiał kręcić go żeby grał.

Drogi JacekMadera, forum audio to cholernie subiektywna forma oceny urządzeń audio i każdy ma prawo do własnej oceny. Jeżeli czerpiesz przyjemność z tego połączenia ok przecież nie będę nawet polemizował, ale mam prawo do wyrażenia swojej własne subiektywnej opinii. Stwierdzenie że mylę się chłopie jest w tym hobby równie celne co błędne. Celne bo dźwięk Dynaudio+Denon ma prawo mi się nie podobać. Błędne bo dźwięk Dynaudio+Denon to nie jest jedyna droga do sukcesu. Dzięki tobie JacekMadera policzyłem że kolumny Dynaudio używam już jakieś 17 lat w różnych pomieszczeniach i z różnymi gratami i uważam że Dynaudio+Denon to niezbyt szczęśliwe połączenie. Jednakże jeżeli komuś sprawia przyjemność-super. W końcu po to się w to bawimy.

Pozdrawiam

Posłuchaj więc cos z BMN

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Spróbuj też z Chario Delphinus głośnik tylko 17cm, ale uwierz mi jest na dobrym zawieszeniu i potrafi tez ładnie jak na monitor przyłożyć. Problem jest taki że ten Twój denonek może nie wyrobić bo to 4ohmy ze spadkami.

Reszta Szanownych chyba nie miała doczynienia z monitorami i tak cicho siedzi :p

Uwaga autoreklama :)

Ukryta Zawartość

Jesli chodzi o tytul tematu to nie sadze, ze znajda sie kolumny podobne do Dyna jesli pod katem brzmienia. Przynajmniej ja takich nie znalazlem.

Ukryta Zawartość

Zaproponuj więc jakieś kolumny do podanej kwoty ż minimum 8" nisko-średniotonowym. Dlaczego prawie żaden Denon nie zagra z dynaudio ?Chodzi ci że brzmieniowo ze soba nie pasują czy brak mocy do Dynaudio ?

Można sprzedać Denona, dołożyć kilka stówek i kupić APS AEON (8,66" bas).

ps. te APS to dla fana Dynaudio raczej w wersji z jedwabnym tweeterem

Tak jak wcześniej wspomniałem szukam bardziej basu takiego co w tych dużych Dynaudio i głównie na tym mi zalezy. Głośniki muszą być nowe-taki mój kaprys :). Co do tych APS to są aktywne monitory i to zmienia całą sytuacje.Dynaudio też takie robi

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

.Dynaudio też takie robi

Ukryta Zawartość

... ale wiesz że to są ceny za jedną kolumnę ... ? ;)

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.