Skocz do zawartości
IGNORED

Magnat Q657/653/63 vs Oli 40/20/C2 vs JBL 190/130/120c co wybrać?

zb2x

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

to znowu ja,

powoli w bólach krystalizuje sobie wybor,

Quantum 657, Quantum 653, Quantum 63 4000 zł

Roth Oli 40/20/C2 3639 zł

JBL 190/130/120C 4195 zł

TX-NR609

co ewentualnie myślicie o zestawieniu tego z VSX-921

co wybrać do kina domowego w 80%

15% muzyka generalnie każda, bo slucham Rock, Techno, Rap, Pop, Dance,

Elektronicznej,

5% gry z kompa,

pokój 6,5 x 3.7 prostokąt dowolne ustawienie surrandy będą wisieć.

i czy wszystkie te kolumny bedą bezproblemowo chodzić z TX-NR 609 ?

czy wybrać jakiś inny, 609 podoba mi się bo jest dobry do kina i ma sporo

bajerów które sobie wykorzystam spinając go z netem i kompem,

JBL jak dla mnie są brzydkie ale to ma pomijalne znaczenie.

pozdrawiam

Przecież ten chłam z serii na serię (od lx poprzez E i ES do studio 1) to coraz to gorsza tandeta (tak jak cała jeb... hameryka -świetnie zareklamowane gówno w "fajnym" opakowaniu).

Wpisz na listę Kef seria "C" oraz koniecznie Mission serii mX i umawiaj się na odsłuchy. Nikt Ci nie powie, które kolumny są lepsze, to zależy od subiektywnej oceny każdego z nas.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

zacząłem już odsłuchy, słuchałem już Jamo S606 u Kumpla, oraz miałem możliwość usłyszeć Stx ale nie serie FX :(,

a jeszcze miałem okazję uslyszeć Altusy 300 i te wydały się ciekawe co o nich sądzicie, czemu ich nikt nie poleca ? :) to podobno dobre Kolumny choć już leciwe.

No właśnie jutro zmierzam usłyszeć jeszcze Oli szkoda ze nie moge usłyszeć jednych po drugich ale i tak wiem czy mi sie podoba czy nie :)

sprawdź na HDTV, tam sporo ludzi ma Onkyo z Rothami i w zgodnej opinii to zestawienie wymiata

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

sprawdź na HDTV, tam sporo ludzi ma Onkyo z Rothami i w zgodnej opinii to zestawienie wymiata

Potwierdzam 609 i Rothy współpracują ze sobą świetnie.

Nie słyszałem Oli Roth, mogę się co nie co wypowiedzieć o Magnacie. Niedoceniana tu na forum firma, seria quantum nie ma nic z "dresiarskiego" Magnata. Mialem kolumny brytyjskie, obecnie posiadam Magnat Quantum 653 i w koncu jestem zadowolony z brzmienia zestawu. Bardzo dobre przetworniki, mysle ze ladniejsze od Oli Roth. Graja bardzo wyrównaną charakterystyką, do tego są bardzo przyjemne w odsłuchu. Aha mam je spięte z Onkyo 605, choc wiem ze z innymi wzmacniaczami graja jeszcze lepiej. Naprawdę polecam Ci gdzieś odsłuchać serię Quantum, warto.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.