Skocz do zawartości
IGNORED

Denon DCD910A- tor analogowy

asta

Rekomendowane odpowiedzi

Wpadł w moje ręce odtwarzacz CD DENON DCD-910A,róznica między modelem 910 a wersją A to inny filtr cyfrowy SM5817AP zamiast PD0036.

Na razie dzwiękowo bez rewelacji,ale myślę że na tych przetwornikach PCM-56 można coś wycisnąć więcej.

Planuję dać zasilanie z innego trafa na analog.ew skorygować filtracje za PCM 56.

Czy filtr LPF zrobiony z cewki i kondensatora jest tu dobrym rozwiązaniem? na razie wsadziłem w miejsce opampa NE4558 AD711 poprawa jest ale niewielka, mam jeszcze AD797 i myślałem żeby zrobić nowe wyjście analogowe jak to proponował Molibiden:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-11455-0-80207000-1344424384_thumb.jpg

post-11455-0-86892800-1344424448_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/96193-denon-dcd910a-tor-analogowy/

Ja mam takie dwa tylko w wersji ,,czyste" 910 . Zrobiłem analog lampowy z wyjścia prądowego z konwersja pasywna na rezystorach ( czyba 680ohm ale nie pamietam dokładnie ). Gra to .. co tu gadać ... słabo - ciemno ale z agresywna górą , duzy bas ale kiepsko kontrolowany . Mam tez soniaka z dwoma pcm56 i zrobiłem mu odrębne zasilanie dla analogu a nawet NOS ale nadal moim zdaniem to nie brzmi tak dobrze jak modyfikowane Philipsy Marantze czy Grundigi z TDA1541 czy 1543 .

...there is no spoon...

• 2 tygodnie później...

Zrobiłem wyjście prądowe z konwersją pasywną na rezystorze 680ohm,do wyjścia podłączyłem AD797 z osobnym zasilaniem na LM317/337 i napięciu 9V,na więcej nie mogłem pozwolić bo miałem cieniutkie trafo pod ręka,schemat zaczerpnąłem do Molibdena który ma te PCMy opanowane.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) moja mała zmiana to rezystory nie 500 a 680ohm które miałem pod ręką.

Dzwiękowo... duża poprawa,jest jakiś detal,scena dzwięk przyjemny dla ucha,może bas jest troszke ubogi,ale to być może wina słabego trafka,i pobawienia się kondensatorami na wyjściu zasilacza ew,odsprzęgających OPA.

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.