Skocz do zawartości
IGNORED

Jazz & Blues z Audioquest

Chicago

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio wpadła mi w ręce płytka Davida Binney - The Luxury of Guessing - z 1995 roku, która została wydana przez audiofilski label Audioquest. Wiadomo, że poziom realizacji jest na wysokim poziomie, ale i strona artystyczna tego nagrania ma swój bardzo ciekawy i niebanalny klimat. Większość nagrań z Audioquest jest zrealizowana w analogowym systemie, stąd i brzmienie jest ciekawsze, bardziej przejrzyste i chyba lepiej zbalansowane. Przejrzałem katalog nagrań i jest tego trochę... posiadam kilka płyt z tej wytwórni, ale jest to zaledwie ułamek tego, co proponuje ta firma. Tak więc nie tylko kable, ale również i muzyka, a może i przede wszystkim muzyka! Niech wątek ten będzie poświęcony najciekawszym wydaniom jazzu i bluesa z AudioQuest Music.

51tdBnJ9WdL._SL500_AA300_.jpg

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/96504-jazz-blues-z-audioquest/

Dla mnie najciekawsze,może dlatego,że akurat tylko te tytuły mam :),są płyty formacji MOKAVE.Kapitalny skład!

Dawno temu, w poszukiwaniu płyt z moim ulubieńcem Glenem Velezem,trafiłem na płytę "Afrique",dla mnie świetne granie.

A dosłownie kilka dni temu,zaprzyjaźniony forumowicz sprzedał mi kolejne dwa tytuły tej formacji.

MarkN co Ty posiadasz jeszcze w kolekcji?

P.S.

Biorę się znowu za szperanie w internecie,poszukując co jeszcze można dostać z Audioquesta.

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

MarkN co Ty posiadasz jeszcze w kolekcji?

Edward Simon Group - Beauty Within

Jeff Palmer/John Abercrombie/Arthur Blythe/Victor Lewis - Easy On

Kei Akagi - Mirror Puzzle

Charles Fambrough - Keeper of The Spirit

Larry Willis Sextet - A Tribute To Someone...

Larry Willis - Steal Away

Mokave - Afrique

Bennie Wallase/Tommy Flanagan/Eddie Gomez/Alvin Queen

Bruce Katz - Mississippi Moan

Bruce Katz - Three Feet Off The Ground

Ronnie Earl - Eye To Eye

Lloyd Jones - Trouble Monkey

Plus kilka jazzowych i bluesowo-popowych projektów, które ukazały się na AudioQuest / JVC XRCD

Mighty Sam McClain - Keep on Movin; Joe Beard & Ronnie Earl - Blues Union; Bennie Wallace - Old Song; Terry Evans - Puttin' it Down; Robert Lucas - Luke & Locomotives; Mighty Sam McClain - Give It Up to Love;

Pozdr, M

Parker's Mood

Właśnie sprawdziłem,że jest trochę tytułów u nas do kupienia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Herbie Hancock:"Czasami nie wiem,co mam grać - wyznałem."

Miles Davis: "To nic nie graj"

• 1 miesiąc później...

Les Arbuckle - The Bush Crew

AudioQuest Music, 1995. Całkiem fajne granie. Świetny, na poziomie nowoczesny mainstream i fusionbop z dwoma gitarzystami: John Abecrombie i Mike Stern. Na basie Essiet Okon Essiet. Perkusja: Victor Lewis. Lider bandu Les Arbuckle: tenor sax.

Pozdr, M

41hngCAdjnL._SL500_AA300_.jpg

Parker's Mood

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.